Jocs Olímpics data mínimes
@Tokyo2020

Tots aquells esportistes que vulguin participar en els Jocs Olímpics Tòquio 2020 (que per culpa del coronavirus es disputarà del 23 de juliol al 8 d’agost del 2021) tindrà de temps fins al 29 de juny d’aquell any per fer les marques mínimes necessàries. El Comitè Olímpic Internacional ha confirmat, però, que tots els que tenien plaça assignada per a aquest estiu, la mantindran per l’any vinent.

El “timming” dels Jocs Olímpics

Un cop coneguda la data en la qual es disputaran els Jocs Olímpics de Tòquio, i fins i tot, s’ha posat en marxa de nou el rellotge que marca el temps que queda, els esportistes estaven pendents d’una data. Aquesta no era altra que la de saber quin dia marcava el COI per aconseguir les mínimes necessàries per poder participar en els Jocs Olímpics. I aquesta data ja la coneixen: serà el 29 de juny del 2021.

Aquesta data marca el termini per a aquells esportistes que vulguin participar en la 32a edició dels Jocs Olímpics. L’altra data que quedarà marcada en la del calendari serà la del 5 de juliol. Aquell dia els comitès olímpics nacionals hauran de confirmar la inscripció dels seus esportistes per cobrir les places assignades a cada país.

Anells olímpics Jocs Tòquio
@Tokyo2020

Les federacions tenen marge de maniobra

Malgrat el Comitè Olímpic ha marcat unes dates, les federacions poden establir la data límit per a cada esport i segons les necessitats i la situació de cada país. Això sí, el COI demana que aquestes dates han de ser anteriors a la fixada pel màxim responsables de l’olimpisme.

Inicialment, totes les federacions, amb el vistiplau del COI mantindran el mateix pla que tenien previst per a l’edició d’aquest any dels Jocs Olímpics i traslladar-ho a l’any 2021. Això sí, tots els afectats tenen molt clar que les classificacions es podran fer un cop s’avaluï l’impacte del coronavirus que permeti a tothom preparar-se de la millor manera i més justa possible.

Torxa olímpica Jocs Tòquio
@Tokyo2020

Els atletes classificats, mantindran la plaça

Una de les preocupacions que tenien els esportistes, sobretot si ja havien aconseguit plaça per als jocs d’aquest estiu, era si la mantindrien o no. En aquest cas, el Comitè Olímpic ha anunciat que no faran cap canvi. És a dir, aquells esportistes que tenien plaça de manera nominal la continuaran tenint. Cal tenir en compte, però, que moltes de les places no són amb nom i cognoms, és a dir, que cada país té un determinat número de places i cada federació escull l’esportista que l’ocupa. En tot cas, el que és segur és que el 57 % de les places (unes 6.000) ja estan assignades, mentre que les 5.000 restants es decidiran abans del 29 de juny de l’any vinent.
Des del COI es demana que les federacions busquin un equilibri entre els atletes que estaven a prop de la classificació aquest estiu i aquells que puguin estar en millor forma l’any vinent.