Raúl de Tomás Alabès Espanyol
@RCDEspanyol

L’Espanyol ha perdut a Mendizorrotza per 2 a 1 contra l’Alabès. La derrota ha arribat en un partit molt fluix del conjunt de Vicente Moreno, amb una segona part que ha jugat amb 10 jugadors per l’expulsió de Yangel Herrera. El gol perico ha estat de Raúl de Tomás des del punt de penal.

L’Espanyol surt fred al partit

El partit ha començat amb Raúl de Tomás de titular després que es quedés a la banqueta en l’empat contra l’Osasuna. Els de Vicente Moreno no han començat bé. En una errada en la sortida de pilota del conjunt perico, l’Alabès ha recuperat l’esfèrica i Miguel de la Fuente ha fet el primer. En la jugada següent el conjunt basc ha estat ben a prop de fer el segon però el xut de Gonzalo Escalante ha marxat fora per poc. Al minut 10, l’àrbitre Valentín Pizarro ha assenyalat penal de Tenaglia sobre Raúl de Tomás per una trepitjada. Després de consultar el VAR per un possible fora de joc d’RDT, el davanter perico ha convertit la pena màxima. L’àrbitre ha anul·lat un gol de l’Alabès per falta sobre Diego López. Passada la mitja hora de joc, Nico Melamed ha fet un xut des de fora de l’àrea que Pacheco ha enviat a córner. Amb l’empat a un gol s’ha arribat al descans.

L’expulsió de Yangel Herrera, clau en la derrota

Només començar la segona part Yangel Herrera ha deixat l’Espanyol amb 10 jugadors. Ha fet una falta incomprensible al mig del camp i l’àrbitre li ha assenyat la vermella. Això ha obligat Vicente Moreno ha fer canvis. Han marxat Melendo i Aleix Vidal, que tenia targeta groga, i han entrat David López i Rubén. Amb un jugador menys, l’equip perico no ha creat gaire perill i en canvi l’Alabès ha marcat el segon en un llançament de falta que ha rematat sol dins l’àrea Escalante. Amb 30 minuts encara per jugar el conjunt de Vicente Moreno no ha estat capaç d’arribar a l’àrea de Pacheco i crear alguna ocasió de gol, mentre que l’equip basc ha tingut opcions de fer el tercer.