L'Espanyol reitera respecte a les decisions judicials

L’Espanyol ha emès un comunicat oficial mitjançant el qual assegura que ha identificat als autors dels insults racistes contra Iñaki Williams el passat dissabte. Segons explica el club, van ser 12 les persones que van proferir els insults contra el jugador de l’Athletic. Nou dels implicats són socis del club, mentre que els altres tres són compradors ocasionals d’entrades.

El Comitè de Disciplina decidirà la sanció

El club ha explicat que elevarà l’informe que ha realitzat sobre els fets al Comitè de Disciplina Social per determinar les mesures que es duran a terme. Aquest organisme consultarà el Reglament disciplinari del club per valorar la sanció pertinent.

Els implicats poden ser expulsats de l’estadi

El Reglament disciplinari del club assegura al seu article número set que per poder assistir com a espectadors als actes del club, és una condició ineludible “no entonar càntics que impliquin qualsevol tipus de discriminació per raó de raça, religió, conviccions personals, orientació sexual o discapacitat“. A més, aquest document qualifica aquest acte com a infracció molt greu. Segons el Reglament disciplinari, aquest tipus d’infraccions poden comportar la prohibició d’accés a les instal·lacions del club o la pèrdua de la condició de soci durant un període d’entre un i cinc anys.