L’Espanyol ha superat el Seagull amb patiment (3-2) gràcies a un golàs d’Adriana en el minut 84. Amb aquest triomf, la plaça per l’ascens a la Primera Iberdrola del grup nord de Reto Iberdrola es decidirà a l’última jornada. Després de la derrota de l’Osasuna i la victòria del Levante Las Planas, l’Espanyol depèn d’ell mateix per tornar a la màxima categoria del futbol femení. El conjunt de Rubén Casado visitarà el camp de les líders, el Levante Las Planas, només un punt per darrere seu a la taula classificatòria.

Màxima igualtat al marcador

Partit amb molt ambient a la Dani Jarque, on un gran nombre d’aficionats ha anat a animar els dos conjunts. L’espectacle ha començat poc després de l’inici del matx. Una pèrdua de les periques al mig del camp ha permès a les badalonines plantar-se soles davant la porteria de Myllyoja, i Merino ha obert el marcador per a les visitants. No havia passat gaire temps quan Khimmich ha entrat sola a l’àrea del Seagull, i ha provocat un penal que ha transformat Cristina Baudet. Amb l’empat al marcador, l’Espanyol ha anat aconseguint el control del partit de mica en mica.

Després de l’ensurt inicial, la portera finlandesa només ha intervingut en comptades ocasions, encara que es pot destacar una gran aturada que ha desviat amb la punta dels dits un xut molt potent del Seagull. El segon gol de les blanc-i-blaves ha arribat gràcies a Adriana Martín, que ha rematat una gran centrada de Caracas. Quan semblava que tot estava a favor de les periques per marxar al descans tranquil·les, les badalonines han empatat gràcies a un gol d’Alba Gordo.

L’espectacle d’Adriana Martín

Inici polèmic dels segons 45 minuts. En dues ocasions l’Espanyol ha pogut arribar a la porteria visitant amb avantatge, però unes decisions arbitrals poc encertades han provocat les protestes tant de l’afició com de l’equip. Les periques han pogut tornar-se a posar al davant del marcador gràcies a una falta picada per Adriana Martín a prop del límit de l’àrea, on les jugadores han reclamat mans d’una defensa visitant. També Martín ha tingut poc després una altra ocasió que ha marxat fregant el travesser. La jugadora aragonesa ha fet valer la seva gran qualitat (i veterania) per fer un gol espectacular que ha posat el definitiu 3 a 2.