L’Espanyol en un comunicat ha anunciat la destitució d’Abelardo Fernández com a tècnic del primer equip. El seu substitut com a nou entrenador serà Rufete.

L’Espanyol diu que pren la decisió a causa del rendiment esportiu del primer equip i amb la voluntat de salvar la categoria i mantenir-se a Primera Divisió. També cessen en les seves funcions la resta d’integrants del cos tècnic, Tomás Hervás i Iñaki Tejada.

Abelardo va arribar a l’Espanyol el desembre del 2009, per tant, ha estat al capdavant de l’equip en 17 partits oficials. El club agraeix a Abelardo i al seu cos tècnic la implicació durant aquests mesos de treball i els desitja èxits personals i professionals.

El camí d’Abelardo a l’Espanyol

Abelardo va arribar amb un objectiu molt clar: la salvació. L’equip no havia funcionat amb David Gallego ni amb Pablo Machín, i el Pitu, especialista a salvar situacions difícils, va ser l’escollit. El currículum de l’asturià, capaç de mantenir el seu Sporting i l’Alabès a Primera, va pesar més que el seu passat blaugrana i els aficionats van veure la llum.
El seu debut a la banqueta va deixar bon gust de boca. L’Espanyol va empatar amb el Barça i el canvi de dinàmica semblava haver arribat. Els números, però, no van tenir continuació. Sota el mandat d’Abelardo, l’equip ha aconseguit tres victòries, cinc empats i cinc derrotes en 13 partits de Lliga. És a dir, 14 dels 24 punts. De fet, és l’entrenador amb millor percentatge de punts sumats dels tres que han passat per la banqueta. També ha ajudat que el club es gratés la butxaca a l’hivern amb noms com Embarba, Cabrera i, sobretot, Raúl de Tomás, el seu home gol. Però res d’això ha estat prou i dues derrotes seguides i algun estira-i-arronsa amb alguns jugadors han precipitat un adeu amarg. A vuit punts distància, la salvació es veu molt lluny.