L’Espanyol B encara no havia perdut a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Els blanc-i-blaus han encaixat la primera derrota davant la Penya Deportiva d’Eivissa, per 0 a 3, un rival directe per les places d’ascens. Amb aquesta derrota trenquen la bona dinàmica que havien iniciat al camp del Formentera, amb dues victòries consecutives (Formentera i Cerdanyola) i el valuós empat de l’últim partit contra el Terrassa.

L’Espanyol B rep dos gols en una primera part molt equilibrada

L’Espanyol B arribava aquest partit sumant set dels últims nou punts possibles. Per la seva banda l’equip eivissenc de la Penya Deportiva, dels últims set partits només ha aconseguit una victòria, i dels últims tres com a visitant només a sumat un punt.

Els blanc-i-blaus, invictes a casa, han sortit a totes, tot i que s’han trobat amb uns primers minuts de molta brega entre els dos equips. El Penya Deportiva s’ha plantat bé sobre el terreny de joc i ha dificultat la generació ofensiva local, que tenia problemes per enllaçar la darrera passada i superar la porteria d’Iñaki Álvarez. Els jugadors més incisius de l’Espanyol B; Nabil i Svensson, que també ha fet bon treball en defensa en aquesta primera meitat.

L’equip de Manolo González, exentrenador de la Monta, ha estat més efectiu i en una de les contres, la centrada de Carlos Badal ha acabat amb una bona rematada a boca de canó de Joan Piera, que ha significat el primer gol visitant. De fet, Piera ho havia provat diverses vegades i en la quarta aproximació ha obtingut el premi. Abans del descans, la Penya Deportiva ha aconseguit un altre gol, una magnífica volea a càrrec també de Piera, que d’aquesta manera ha posat el 0 a 2 al marcador i ha sumat el seu sisè gol a la lliga.

Junt amb Piera, el jugador format a les categories inferiors de l’Espanyol, Marc de Val, ha estat dels jugadors més perillosos dels de les Illes.

Segona part

La Penya Deportiva ha crescut a mesura que passaven els minuts, i ha aconseguit de seguida un gol més per eixamplar l’avantatge amb el filial blanc-i-blau: Sergio Chinchilla ha culminat amb una bona rematada creuada el tercer gol dels eivissencs. Joan Piera, un dels jugadors més destacats de la Penya Deportiva ha estavellat una pilota al pal al minut 65.

Amb aquesta victòria la Penya Deportiva se situa líder de manera provisional, en espera del que faci el Terol en el partit que juga aquest mateix diumenge.

Mal partit de l’Espanyol B, que no ha pogut remuntar el resultat advers que ha carregat des de l’inici. La millor notícia del partit ha estat el retorn als terrenys de joc de Jofre Carreras després de 10 mesos d’absència, lesionat de llarga durada i que va ser operat del genoll el passat mes de març.

L’Espanyol B ja pensa ara en la propera jornada en la que visitarà el camp de l‘Ejea.