L’Espanyol femení volia seguir acumulant bones sensacions davant l’Athletic Club, dos equips que s’enfronten de manera ininterrompuda des de fa 18 anys. En els darrers partits havien aconseguit dos empats a un davant l’Sporting de Huelva i el València femení, i una victòria important per la mínima davant el Logronyo en l’última jornada disputada.

L’Espanyol femení, desaparegut en la primera meitat

El conjunt basc ha pressionat des de l’inici i de les botes de les seves jugadores han caigut les millors ocasions. Nekane, una de les jugadores locals més actives, ha provat d’estrenar el marcador a l’inici, però Quesada ha estat atenta i ha aturat. El partit però ràpidament s’ha decantat del costat bilbaí i Irene Ogiza ha obert la llauna (1-0 al minut 9), el seu primer gol amb la primera plantilla de l’Athletic de Bilbao. La jugada s’inicia a pilota aturada. La centrada l’ha rebut Gimbert, que ha habilitat Ogiza per marcar, davant la passivitat de la defensa blanc-i-blava.

@RCDEFemeni

Nekane ho ha seguit intentant i, després de connectar un xut potent que no ha trobat porteria, a la tercera no ha fallat. La davantera ha recollit el refús del xut previ potentíssim de Leyre Monente i aquesta vegada s’ha quedat sola davant de la portera Quesada i no ha perdonat (2-0 al minut 23). És el primer gol de Nekane d’aquesta temporada. El Bilbao no en tenia prou amb els dos gols i Irene Ogiza ha fet el tercer només cinc minuts més tard (3-0 al minut 29), aprofitant un servei de córner i signant el seu doblet particular. Amb aquest resultat s’ha arribat al descans.

Sense remuntada blanc-i-blava

Les jugadores entrenades per Rubén Casado no s’han rendit a la segona meitat i han trepitjat el terreny de joc decidides a intentar la remuntada. El joc s’ha equilibrat en els primers compassos de la segona part però el resultat s’ha mantingut favorable a l’Athletic Club.

@AthleticClub

L’Espanyol a poc a poc ha generat més perill. Nevado ha tingut la primera intervenció després d’un centre xut que ha marxat per sobre del travesser. La prova que les periques arribaven amb més facilitat ha estat el gol anul·lat a Anaïr Lomba per fora de joc en el minut 63. Quan quedaven 10 minuts per al final, el partit ha abaixat de ritme i les ocasions s’han dissipat per part de les dues bandes. S’han afegit quatre minuts però el resultat ja no s’ha mogut del 3 a 0.

L’Athletic Club torna a guanyar

El conjunt basc ha tornat a guanyar després de tres mesos sense fer-ho, quan a principis de novembre havia superat el Madrid Club de Futbol. Les lleones comencen així una tímida escalada des de la part mitjana-baixa de la taula classificatòria de la Lliga. Ara se situen onzenes amb 18 punts i 17 partits disputats, els mateixos punts que l’Espanyol però les barcelonines amb 18 partits jugats i el goal average desfavorable. Les jugadores de Rubén Casado no poden confirmar la recuperació després dels resultats inspiradors de les darreres setmanes.