El mal inici de Lliga de l’Espanyol sembla no tenir fi. Les blanc-i-blaves continuen sense conèixer la victòria en uns primers partits per oblidar. En aquest cas, el conjunt de Salvador Jaspe, tot i avançar-se, ha acabat perdent davant l’Athletic Club per 1 a 2. La derrota deixa l’Espanyol enfonsat com a cuer.

Eli del Estal obre la llauna

El partit enfrontava dos equips amb dinàmiques ben oposades. L’Espanyol hi arribava amb només un punt al seu caseller i sense conèixer la victòria, mentre que les basques ho feien en una gran dinàmica de triomfs. L’inici del matx ha estat marcat per l’agressiva pressió de l’Athletic Club, que ha provocat incomoditat en la sortida de pilota de les blanc-i-blaves, que han hagut de recórrer a la passada llarga per poder superar les línies rivals. El joc, però, s’ha concentrat al mig del camp i tots dos conjunts s’han trobat amb dificultats per arribar amb claredat a la porteria rival. En una de les poques arribades periques, Ayaka ha estat objecte de penal, quan es trobava sola davant la portera basca. Eli del Estal ha agafat la responsabilitat i no ha fallat des dels onze metres. La davantera perica ha obert la llauna quan faltava un minut per al descans, un gol psicològicament clau per a les locals.

Lucía García aixafa la festa

A la represa, l’Espanyol ha sortit amb la consigna ben clara de no encaixar gol. Si més no, Lucía García ha trigat nou minuts a empatar el partit. La davantera de l’Athletic Club i la jugadora més destacada del seu equip ha aprofitat una pèrdua de Brenda a prop de l’àrea per creuar la pilota i establir l’empat a 1. Aquest gol ha estat una galleda d’aigua freda per a les jugadores de Salvador Jaspe i, en canvi, ha donat ales a les visitants. El partit s’ha posat coll amunt per a l’Espanyol, que ha vist com al minut 72 se li escapava un matx que tenia controlat des de la primera meitat. De nou, Lucía García ha situat el segon per a les basques després d’aprofitar una gran deixada a l’interior de l’àrea de Yulema. Aquest gol ha estat definitiu i l’Espanyol no ha estat capaç de revertir la situació. Una nova derrota blanc-i-blava que les enfonsa en la darrera posició.