Espanyol erto

El Departament de Treball ha aprobat l’ERTO que l’Espanyol ha presentat davant les autoritats i que afecta la plantilla del primer equip, tècnics, l’Espayol femení, Espanyol B i els dos equips Juvenils A i B . Entra en vigor el 14 de març i ho estarà mentre duri l’estat d’alarma. Les conseqüències econòmiques que està tenint l’aturada de la competició a causa de la crisi del coronavirus ha portat al club a prendre aquesta mesura que consisteix en una reducció de jornada del 70 %.

 Els ingressos s’han reduït

El fet que la competició de Lliga estigui aturada indefinidament ha fet baixar els ingressos que tenia el club per diferents partides. Per exemple, no es cobren drets de televisió, ni de patrocinadors i tampoc no hi ha taquillatge, per tant, davant d’aquesta situació, que pot arribar a representar uns 20 milions d’euros, el club ha decidit aplicar l’ERTO.

 L’Espanyol negociarà amb la plantilla

El club i les parts implicades han obert una taula de negociació per valorar la situació, fer un seguiment dels esdeveniments i prendre mesures de manera consensuada sobre esdeveniments que afectin les competicions. La plantilla del primer equip també s’ha mostrat oberta per adoptar mesures com flexibilitzar terminis de pagament. La direcció general i direcció esportiva també han decidit rebaixar-se el sou equivalent de manera voluntària.