Una ampliació de capital per gairebé netejar el club. En sis anys l’Espanyol ha reduït el deute de 170 milions d’euros a 20. Això és el que s’ha aconseguit gràcies a les diferents ampliacions de capital. L‘última ha estat de 38 milions d’euros i servirà per enfortir el club econòmicament i ampliar, de pas, el límit de la massa salarial.

La tercera ampliació de capital

La d’aquest 2021 ha estat la tercera ampliació de capital del club que presideix Chen Yansheng. Les altres es van fer els anys 2016 (75 milions) i 2019 (50 milions més). La d’aquest 2021 ha tingut, com era de preveure, una aprovació massiva (per sobre del 99,999 %). El dirigent xinès té el control del 99,5 % de les accions i ha aconseguit, amb les diferents injeccions econòmiques, que el capital social de l’Espanyol sigui de 165 milions d’euros, un dels més alts de la Lliga.

El perquè de l’ampliació

José María Durán, conseller delegat del club, ha explicat per què s’ha hagut de fer l’ampliació de capital. Els problemes derivats del fet de baixar de categoria més els efectes econòmics de la pandèmia han portat a tenir una injecció econòmica. Això permetrà que es pugui entrar al mercat de fitxatges sense l’obligació de vendre jugadors. A més, es fa ara perquè es pugui imputar en la temporada actual i no resti de cara al límit salarial de la Lliga de Futbol Professional.

El missatge del president

El president i màxim accionista del club ha destacat que, després de 10 mesos, l’equip ha tornat a la Primera Divisió. Chen Yansheng ha acceptat els errors que es van cometre i ha detallat que la humilitat ha de ser un dels factors més importants en aquest retorn a la màxima categoria del futbol espanyol. Per tant, l’objectiu és la consolidació de l’equip a la categoria, però en el futur s’ha de mirar d’avançar. El president ha destacat que, tot i la inestabilitat econòmica, s’ha decidit recapitalitzar el club amb aquesta ampliació de capital. D’aquesta manera, es pot augmentar la competitivitat econòmica i esportiva de l’Espanyol. Chen s’ha mostrat optimista de cara a la temporada 2021-2022 i ha animat els socis a abonar-se al club.