Espanya campiona del món de waterpolo masculí
@fina1908

Després de 21 anys, la selecció espanyola masculina de waterpolo ha tornat a pujar al més amunt del podi d’una competició internacional. L’equip entrenat pel barceloní David Martín i amb 10 jugadors de clubs barcelonins, s’ha proclamat campió del món després de guanyar Itàlia per 14 a 15 en un partit que ha arribat a la tanda de penals.

Un segon quart que marca el partit

El partit ha començat molt igualat per part dels dos equips. L’equip de David Martín ha aconseguit una avantatge de dos gols amb els gols d’Álvaro Granados i Alberto Munárriz. Però els italians han aconseguit igualar el partit just abans d’acabar el primer quart i deixar el 3 a 3 en el marcador.

El segon quart, però, ha estat del tot diferent. La selecció espanyola ha aconseguit un parcial de 0 a 3 que ha situat el conjunt de Martín amb un còmode 3 a 6 al descans. Una primera part que ha tingut, un cop més, en Unai Aguirre com un autèntic mur per als italians.

La selecció espanyola manté les distàncies

Després del descans, Espanya encara ha pogut obrir més forat en el marcador amb el gol de Felipe Perrone (3-7). Durant el tercer període, el combinat espanyol ha pogut mantenir les distàncies i s’ha arribat a l’últim quart amb el resultat de 6 a 8.

En l’últim període s’ha donat la jugada curiosa del partit quan els àrbitres han xiulat penal a favor d’Itàlia després que la selecció espanyola demanés, per error, un temps mort quan no podia fer-ho. Una circumstància que ha capgirat el partit. Amb el gol, els italians ha aconseguit empatar el partit (9-9) quan quedaven menys de dos minuts per acabar. Amb aquest resultat han acabat els 32 minuts i el partit s’ha decidit als penals.

Els penals decideixen el campió mundial de waterpolo

I el campió ha estat Espanya després que Edu Lorrio, que ha entrat a la segona tanda de penals, hagi aturat el llançament de Giacomo Canella, que ha acabat donant el triomf a la selecció espanyola 21 anys després. D’aquesta manera, la selecció es treu l’espina que tenia clavada després de perdre la final del 2019 en què els italians es van penjar la medalla d’or.