Nou anys després, la selecció espanyola de waterpolo masculí tornarà a disputar una final internacional. L’any 2009 va ser al Mundial de Roma i dissabte serà a la final de l’Europeu de Barcelona 2018. Per arribar a aquest màgic partit, el combinat espanyol ha hagut de desfer-se d’Itàlia, en un partit de semifinals que ha acabat amb un 8 a 7 molt ajustat.

Un partit molt igualat

Des d’un bon inici ja s’ha vist que el partit d’avui seria molt igualat. El primer quart ha acabat amb empat a 1 i amb dos equips que es tenien molt de respecte. Ni Espanya ni Itàlia han aconseguit obrir forat en el marcador en els primers vuit minuts.

El segon període ha estat també molt igualat. Parcial de 3 a 2 per a Espanya i al descans el resultat era d’un ajustat 4 a 3. Això sí, la selecció espanyola ha fet veure a Itàlia que no li seria fàcil marcar. Els italians han estat 14 minuts sense fer un gol.

Però el descans ha anat molt bé als transalpins. Parcial de 0 a 4 per als de Sandro Campagno i un Francesco di Fulvio, que ha fet tres gols seguits, que posaven Itàlia al davant en el marcador abans de l’últim quart.

Dani, Fran i la final davant Sèrbia

I aquí és on ha aparegut Dani López Pinedo. El porter de l’Atlètic-Barceloneta ha posat el pany i forrellat a la seva porteria. Un altre mariner, Fran Fernández, ha fet el 8 a 7. Itàlia ha tingut una última oportunitat per empatar, però els arbitres han considerat que el llançament dels italians no era gol.

@wp2018bcn

Al final, victòria d’Espanya i el conjunt de David Martín jugarà dissabte la gran final. Allà els espera la totpoderosa Sèrbia, actual campiona d’Europa.