El Brasil, campió olímpic. Espanya, medalla de plata
@sefutbol

No ha pogut ser. Espanya s’ha quedat amb la medalla de plata i Brasil ha repetit amb l’or olímpic, aquesta vegada a Tòquio. Un gol de Malcom en la pròrroga ha fer pujar al més del podi al conjunt brasiler. Han passat 29 anys i Espanya volia tornar a estar al més de tot del podi olímpic. Barcelona ’92 va marcar un abans i un després, però la selecció espanyola tenia l’espina clavada de Sydney 2000, quan va acabar en segon lloc.

Penal fallat i gol brasiler

La selecció espanyola ha jugat com sempre, amb la pilota controlada des de darrere i ha tingut la possessió de la pilota, però amb falta de profunditat. Brasil, en canvi, ha pressionat a dalt i ha creat perill en moltes ocasions. L’oportunitat més clara, però, ha arribat després d’un servei de falta en un penal revisat pel VAR d’Unai Simón. Per sort per als interessos dels de Luis de la Fuente, Richarlison ha enviat la pilota per sobre del travesser. Quan semblava que al descans s’arribava amb empat a zero, Matheus Cunha ha aprofitat una pilota dividida per marcar l’1 a 0 en el minut 45.

Brasil superior, però Espanya empata

La segona meitat ha començat amb el Brasil dominant i amb ocasions molt clares per als brasilers. La més destacada, una de Richarlison, sol davant d’Unai Simón, que ha tocat la pilota que s’ha anat al travesser. El 2 a 0 semblava més a prop. Però els de Luis de la Fuente han sabut jugar amb el marcador en contra i la insistència ha tingut el premi de l’empat. Un golàs d’Oyarzábal a passada de Carlos Soler en el minut 61 ha significat l’1 a 1.

Gol d'Espanya en la final olímpica de futbol de Tòquio 2020
El golàs de Mikel Oyarzábal en el minut 61 de partit. Foto: @sefutbol

Ocasions espanyoles i pròrroga

Les dues seleccions han buscat el gol de la victòria, però ha estat Espanya qui ha tingut les més clares. Óscar Gil ha enviat la pilota al travesser en el minut 86, en una centra xut, i un altre Gil, Bryan, també ha xutat al travesser en el 88. Els de Luis de la Fuente han acabat el matx amb molt bones sensacions, però la final s’ha anat a la pròrroga.

Un exblaugrana decideix

Brasil ha començat millor la pròrroga i ha buscat el gol del triomf amb insistència. A la primera part n’ha tingut alguna, però no ha aconseguit fer-ho. Al minut 109, els brasilers han decantat la balança amb un gol de Malcom. L’exblaugrana ha fet el 2 a 1 i quedava molt poc per acabar els 120 minuts reglamentaris.