El director de l’Escola d’Escacs de Barcelona, Jordi Sardà, ens explica com han viscut el confinament i com veu el futur del club i dels escacs en general a partir d’ara. Un dels grans avantatges és que es pot jugar fàcilment per internet i això dona opció a fer-ho des de casa. Ara mateix les instal·lacions del club estan tancades, però l’activitat de l’escola no s’ha aturat, ja que fan classes i algun campionat mitjançant Skipe o alguna plataforma en línia. Tenen un total de 1.500 alumnes i d’aquests 700 estan fent les activitats per internet. A més, tenen associades 43 escoles més.

Sardà diu que les mesures de seguretat que ha decretat la Federació Espanyola per jugar escacs de manera presencial són molt estrictes. Per exemple, s’ha de jugar tota la partida amb mascareta i els nens, fins i tot, per anar als lavabos hi han d’anar acompanyats.

Els escacs són un esport molt practicat a les escoles de Barcelona. Molts clubs i escoles d’escacs fan servir la plataforma Lichess.org per disputar partides i tornejos i, així, mantenir-se en forma.