Xavier Estragués i Elisabet Gómez són campions del món de dansa en barra: van quedar primers en la competició de pole dance aquest any a la Xina. I després d’11 anys de trajectòria com a duo, han decidit obrir el centre Acrobatics School al passeig de Sant Joan Bosco. Tot i que també imparteixen pilates i estiraments, se centren en l’acrobàcia, un esport que engloba diverses disciplines com les teles aèries, les anelles, el trapezi o la dansa en barra. “És una manera diferent de fer exercici en què es treballa amb el propi cos: treballes moltíssim la musculatura, guanyes flexibilitat i mobilitat”, explica Elisanda Gómez.

Aquest esport es diferencia dels altres per la seva vessant artística, tal com explica Xavier Estragués: “És important fomentar la part artística de la gent. Estem en un món molt tancat, molt d’informàtica, i s’està molt unipersonalment, per això és important poder-se expressar artísticament“. Assegura, a més, que és una activitat que tothom pot fer, sense importar l’edat ni la constitució física: “A poc a poc es va guanyant força i coordinació”.

L’escola Acrobatics School iniciarà les classes dilluns, 17, amb un centenar d’alumnes inscrits. S’hi han inscrit des de nens de sis anys fins a adults de diverses edats. D’altra banda, a més d’acrobàcia, imparteixen pilates i estiraments.