Erwin Ataman, entrenador Anadolu Efes
@DAZN_ES

La victòria del Barça davant l’Anadolu Efes (82-77) va deixar una de les imatges de la jornada de l’Eurolliga: l’expulsió i provocació d’Ergin Ataman, entrenador de l’equip turc. El tècnic va marxar del Palau després que el partit estigués aturat tres minuts i es va dirigir als aficionats blaugrana amb els punys enlaire i cridant: “Jo soc el campió”.

Una expulsió amb ressistència

Tota la polèmica va arribar a l’inici del tercer quart. Ataman va ser expulsat pels àrbitres després de rebre dues faltes tècniques. El tècnic, però, es va negar a abandonar la pista i això va obligar a aturar el partit durant tres minuts. Un cop va decidir marxar del parquet ho va fer per darrere d’una de les cistelles i provocant el públic del Palau Blaugrana. Ataman va aixecar els dos punys i va començar a cridar “Jo soc el campió”, en clara referència al títol de campió de l’Eurolliga aconseguit la temporada passada a Colònia, precisament, davant el Barça.

Les extravagàncies d’un tècnic

El comportament d’Ergin Ataman al Palau ha estat una mostra més del caràcter d’aquest entrenador, que ja acumula tot un seguit de comportaments i actes realment curiosos.

  • Oferta del Galatasaray, de futbol. Ataman va reconèixer el setembre passat que feia sis o set anys quan entrenava l’equip de bàsquet del Galatasaray va rebre una oferta del president del club, Ünal Aysal, per ser l’entrenador de l’equip de futbol. La va rebutjar, però, va assegurar que “amb una preparació d’un o dos anys podria, però millor que no, ja que potser l’equip estaria a la tercera o la quarta divisió”.

  • Un membre de l’equip té 11 anys. L’equip tècnic de l’Anadolu Efes està format per diversos tècnics i preparadors, però n’hi ha un que destaca per dues coses: l’edat, 11 anys, i el cognom. Ataman. Es tracta de Sarp Ataman, fill de l’entrenador i que forma part del conjunt turc. Per a l’entrenador i pare, “el meu fill coneix tot el que passa al vestidor. Em segueix a tots els llocs i parla molt amb mi dels partits. Aviat començarà un curs a l’academia d’entrenadors que hi ha a l’Eurolliga”.

  • Empresari de mitjons turcs. La família Ataman és una de les més riques i poderoses turques. El seu avi va ser ministre de la Guerra i, per part del seu pare, sempre s’han dedicat a la fabricació de mitjons per a Turquia i Itàlia. De fet, el tècnic de l’Efes és el màxim responsable del negoci familiar i ara es dedica a fabricar i vendre màquines perquè les empreses tèxtils facin els mitjons. Segons diversos estudis, gairebé tots els turcs que porten mitjons en els últims 100 anys ho ha fet amb peces fetes per Ataman.

  • Jugar l’NBA. Ataman mai no ha negat el seu interès per jugar en l’NBA. De fet, el tècnic ha assegurat més d’un cop que quan marxi de l’EFES, el seu objectiu és entrenar un equip de la lliga nord-americana. A més, un cop va aconseguir l’Eurolliga amb el seu equip la temporada passada va assegurar que “l’Efes podria jugar les finals dels play-off de l’NBA amb un parell de reforços importants en el meu equip”. També van sonar jugadors estrelles com Evan Fournier o Mike James.