El Sant Gabriel té actualment tres equips íntegrament femenins competint en lligues masculines: un benjamí, un aleví i un infantil. Es tracta d’una mesura que el club adrianenc va adoptar per tal d’obtenir una major competitivitat. Però jugar en una lliga masculina sent una nena també té contrapartides. Les jugadores denuncien que han de suportar insults i comentaris sexistes així com tota mena de reaccions desagradables per part dels nens de l’equip adversari.

Comentaris i reaccions masclistes

Tant les integrants de l’infantil H com les del benjamí H han hagut de contemplar les cares de sorpresa de l’equip contrincat quan descobreixen que són noies, i escoltar comentaris com “són nenes” o “no ens poden guanyar les noies”. “També riuen de nosaltres”, es queixen. Tot i això, aquestes joves jugadores del Sant Gabriel no s’arronsen i demostren cada cap de setmana que estan totalment capacitades per competir contra qualsevol que se’ls posi al davant.

Lligues sovint poc exigents

La raó principal per la qual aquests tres equips formats per nenes estan competint contra nens és perquè sovint el nivell de les lligues femenines no és prou exigent. El Sant Gabriel davant aquesta situació va optar per fer-les competir en competicions íntegrament masculines. Tal com afirma l’entrenador de l’infantil H, Sebastián Vázquez, es va prendre aquesta decisió ja que “és un grup de nenes amb un cert nivell i vam buscar la Lliga masculina per treballar la seva projecció, que guanyin força i que facin aquest primer pas al futbol 11″. I és que les jugadores de l’infantil H el primer any que competeixen amb nois tenen una doble complicació, ja que és l’any que fan el salt al futbol 11.

Segon any competint amb nens

En canvi, el benjamí H és la segona temporada que competeix amb nens. En aquesta categoria, les diferències encara no són tan notòries, però tot i això, requereix el 100 % de les jugadores per afrontar un repte d’aquestes característiques. L’entrenador, Carlos García, assegura que “la temporada passada va ser complicada però enguany ja tenim l’experiència per afrontar-la”. Les mateixes jugadores també han notat el canvi de la primera a la segona temporada.