La cobertura de la pista de bàsquet del CBS Canyelles és vital per a la supervivència del club la temporada vinent. La Federació Catalana de Basquetbol els ha donat un ultimàtum: si la pista no està en condicions al setembre, l’equip masculí no podrà mantenir-se a Tercera i el femení, actualment a Segona, també haurà de baixar de categoria.

Aquest dimarts, el club ha portat la seva protesta al consell plenari de Nou Barris. Els equips infantils del club van entrenar davant la seu del districte. La regidora Janet Sanz va lamentar la situació i va instar tant al club com a la resta de partits a fer pinya per “batallar per aconseguir la pista coberta”. Segons Sanz, hi ha pressupost municipal per instal·lar-hi una lona, però cal l’autorització del Consorci d’Educació de Barcelona, propietari de la pista, per fer l’obra.

No compleix els requisits de la Federació

Actualment, els equips del bàsquet Canyelles fan servir les pistes de l’Escola Deià per entrenar i per jugar partits. La canxa, però, no reuneix els requisits que marca la Federació Catalana de Basquetbol. Els cal una pista coberta per no haver de suspendre partits i entrenaments cada cop que plou o fa massa fred per jugar. “És el que ens exigeix la Federació”, defensa David Gutiérrez, president del CBS Canyelles, “són quatre lones, de sostre i parets, que eviten el vent i la pluja, que és el més important, i fan que la pista que estigui més o menys climatitzada”.

Alternatives insuficients

El club demana la instal·lació d’una lona des de fa quatre anys. Des del districte s’argumentava que aviat podrien utilitzar les instal·lacions del poliesportiu del CEM Artesania, un equipament, però, que encara no té projecte executiu. Des de l’Ajuntament també s’ha ofert al club la possibilitat de traslladar-se a altres poliesportius, però la solució no els convenç. Diuen que el trasllat obligaria als equips infantils a moure’s fora del barri a hores intempestives.

La regidora de Nou Barris s’ha compromès a reunir-se la setmana vinent amb el Consorci d’Educació de Barcelona. Segons Sanz, l’Ajuntament té pressupost, però des del Consorci al·leguen dificultats tècniques per a instal·lar una lona al pati de l’Escola Deià.