Piscina on es disputa l'Europeu de waterpolo
Foto: DeepBlueMedia

Un cop disputada la fase de grups de l’Europeu de waterpolo que s’està disputant a Budapest, els equips ja estan classificats per a les fases eliminatòries. Tots els jugadors d’equips barcelonins que participen en el campionat disputaran aquests partits.

La selecció espanyola, la que té més representants

Fins a 15 jugadors de les seleccions espanyoles, tant masculina com a femenina, formen part d’alguns dels clubs de la ciutat. En el cas del combinat de David Martín, n’hi ha onze jugadors.

La selecció espanyola masculina ha acabat la fase de grups en la segona posició després de quedar empatada a punts amb Hongria, però amb la diferència de gols favorable al conjunt hongarès. Aquesta segona plaça obliga el combinat espanyol a jugar una eliminatòria més, la de vuitens de final, que no pas les seleccions que han acabat en la primera posició de grup. Espanya se les haurà contra Alemanya (dilluns, 20 de gener, a les 16 h) per un lloc als quarts de final. En cas de victòria, el conjunt de Chus Martín s’enfrontaria a la totpoderosa Sèrbia.

Álvaro Granados a l'Europeu
Foto: DeepBlueMedia

En el cas de la selecció femenina, l’equip de Miki Oca, amb jugadores del Mediterrani i del Sant Andreu, ha acabat la fase de grups en la segona posició i s’haurà d’enfrontar a Grècia en els quarts de final, dimarts, 21 de gener, a les 17.30 h.

Més internacionals a l’Europeu

Els waterpolistes de les seleccions espanyoles no són els únics que representen els equips barcelonins. En la categoria masculina trobem els jugadors de l’Atlètic-Barceloneta Michael Bodegas i Milan Aleksic. Els dos jugadors s’han classificat directament per als quarts de final, el primer amb Itàlia i el segon amb Sèrbia. En canvi, qui no s’ha classificat per als quarts ha estat la selecció d’Holanda amb el jugador del CN Barcelona, Sam Van der Burg ja que han acabat últims del seu grup.

Selecció Croàcia femenina waterpolo europeu
Foto: DeepBlueMedia

Pel que fa les jugadores estrangeres dels equips barcelonins, cap d’elles ha aconseguit classificar-se per als quarts de final. La portera del CE Mediterrani, Natasha Trojan, ha acabat cinquena amb Croàcia a la fase de grups; la jugadora de l’Atlètic-Barceloneta Nina Josifovic ha quedat última amb la selecció de Sèrbia. I la jugadora del CN Catalunya, Mackenzie Rae Mone ha acabat cinquena del seu grup amb la selecció d’Israel.