Entrenaments Federació Catalana Futbol
@FCF_cat

Entrenaments propioceptius per fer a casa. Aquesta és la proposta de la Federació Catalana de Futbol als seus federats i federades durant el període de confinament per l’estat d’alarma decretat pel coronavirus. Des de l’entitat proposen als seus afiliats un pla de treball amb una quinzena d’exercicics

Entrenaments a casa amb 14 exercicis

La proposta de pla de treball de la Federació Catalana inclou una pauta que ajuda a prevenir lesions i millorar aspectes com la coordinació i l’equilibri. Consta de 14 exercicis que han estat dissenyats per l’àrea esportiva de la federació i que ha comptat amb la col·laboració d’Andrés González, preparador físic de les seleccions catalanes de futbol.

L’objectiu principal de la proposta és reforçar el sistema neuromuscular, tenint especial atenció als senyals d’alerta i corregint a temps la posició. Són especialment recomanats en esports de girs bruscos o els canvis de sentit sobtats, com el futbol o el futbol sala.  D’aquesta manera es vol protegir el cos de possibles lesions i permet reaccionar de manera ràpida davant postures i recolzaments inesperats.

 

Els 14 exercicis són complementaris a l’entrenament convencional i, a més, serveix per recuperar les lesions i evitar les recaigudes. També contribueix a millorar el rendiment dels esportistes, amb capacitat de realitzar moviments i salts, i reforça aspectes com la coordinació, l’equilibri, l’agilitat, l’elasticitat, la força i l’estat físic.

La Federació afectada per la crisi de la covid-19

Aquest pla de treball és una de les moltes activitats que des de l’11 de març està duent a terme la Federació Catalana de Futbol. El màxim responsable del futbol català va decidir ajornar totes les competicions de la seva competència. En aquest període de confinament també ha hagut d’aplicar un ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació) i ha consultat a tots els clubs com consideren què cal fer amb la present i propera temporada.

Taula exercicis FCF