EFE/Redacció.- El davanter brasiler del Barça Raphinha s’ha emocionat aquest dissabte en parlar de com el seu fill l’ha ajudat a superar “problemes personals i professionals” que el van fer pensar a “desistir” i “deixar el futbol”. El jugador blaugrana va destacar que “recentment vaig pensar a deixar-ho tot per problemes personals i professionals. Vaig pensar a desistir, deixar el futbol, perquè no tenia necessitat de passar per alguns problemes mentals o per dificultats i agressions per part dels mitjans o d’aficionats”. Raphinha ha comparegut davant els periodistes a Orlando, als Estats Units, on està concentrat amb la selecció brasilera per a la Copa Amèrica, que començarà el proper dia 20.

Cas de “força major”

L’exjugador del Leeds United ha donat per superades aquestes dificultats gràcies al fet que avui té “una força major”, que és el seu fill: “Imaginar que un dia el meu fill pugui veure’m com una inspiració en el futbol, no sent el millor del món, però sí com una referència, això val molt”, ha explicat. Raphinha ha subratllat a més que poder veure el seu fill créixer i que aquest sigui conscient de veure’l jugar i “defensant grans clubs”, el va empènyer definitivament a “no deixar el futbol”.

Un altre dels motius que el va portar a continuar va ser la possibilitat de “guanyar títols” amb la samarreta del Brasil, que buscarà la desena Copa Amèrica a partir del dia 24, quan debutarà davant Costa Rica, al Grup D, que completen Colòmbia i Paraguai.

El Raphinha més solidari i anònim

L’atacant culer també ha confessat que, juntament amb la seva dona, va comprar “alguns vaixells” i “va enviar ajuda financera” per auxiliar les persones que estaven rescatant les víctimes de les inundacions que al maig van arrasar la terra on va néixer, Rio Grande do Sul. “És impossible no commoure’s amb el que està passant allà. És una tragèdia que va acabar devastant gairebé tot un estat”, ha lamentat.

Les inundacions van inundar totalment o parcialment ciutats senceres al sud del Brasil, deixant fins ara un balanç de 177 morts, 39 desapareguts i 2,4 milions de damnificats. Raphinha ha sostingut que no va dir res fins ara perquè no li agrada estar publicant aquest tipus d’assumptes en xarxes socials. “Prefereixo ajudar sense mostrar”, ha sentenciat. Així mateix, ha assenyalat que dins de la selecció brasilera estan parlant “per ajudar d’alguna manera” a la causa. “Estic fent tot el possible”.