El Club Natació Sant Andreu és el gran referent actual de la natació catalana, sobretot pel que fa a la categoria femenina. Noms com el de Jessica Vall, Africa Zamorano o Lidón Muñoz van molt lligats al club de la Pere Serrat. A aquestes tres nedadores se n’hi podria afegir ben aviat una més, la lleidatana Emma Carrasco.

Debut en un Europeu i semifinals

Emma Carrasco és una nedadora de 15 anys que va debutar en la categoria absoluta en l’Europeu de natació disputat a Kazan, a primers de novembre. La nedadora lleidatana va prendre part en quatre proves: els 100, 200 i 400 estils i els 200 braça. En els 200 estils va aconseguir nedar a la tarda, és a dir, va participar en les semifinals i va acabar en la setzena posició. La mateixa Emma reconeix que “vaig començar el campionat amb molts nervis, però de mica en mica em vaig anar tranquil·litzant i, tot i no ser un campionat que havíem preparat molt, estic bastant contenta”.

La jove nedadora s’entrena cada dia al CAR de Sant Cugat sota l’aixopluc del CN Sant Andreu. Allà hi trobem Jordi Jou. L’entrenador andreuenc assegura que “per a una esportista com ella, que és molt jove i encara li cal agafar força en els viratges, poder arribar a semifinals té molt de mèrit”.

El clan dels Carrasco continua

Jou afirma que “l’Emma és una nedadora amb el cap molt ben posat i les coses molt clares. És molt ambiciosa i hem d’anar amb calma i pas a pas”. Aquestes coses clares que té l’Emma la van fer escollir primer el CAR per continuar els estudis i la pràctica de la natació. Un cop acabi al Centre d’Alt Rendiment, el seu futur és el CN Sant Andreu ja que “des de petita tenia el Sant Andreu com un objectiu no només pels nedadors sinó per les facilitats que et donen per combinar estudis universitaris amb l’alta competició”.

De ben segur que aquesta seguretat en si mateixa a l’hora de parlar del futur esportiu li arriba de la seva família. De fet, el seu pare és Jordi Carrasco, exnedador olímpic a Sidney 2000, i cosina de Mireia Pradell, nedadora internacional del CN Barcelona.