Elx-Barça Primera Divisió 2020-21
@FCBarcelona

Els culers optimistes veuran que el Barça ha aconseguit la cinquena victòria consecutiva en Lliga després de superar l’Elx (0-2), cosa que no passava des de l’any 2017. A més, els barcelonistes han tornat a sumar tres punts importants per no perdre de vista la part de la classificació. Fins i tot alguns podran argumentar que s’ha salvat un altre “matx ball” sense Messi. Els pessimistes continuaran veient un equip apàtic, sense idees en atac i amb falta de gol que només ha estat capaç de guanyar un conjunt que es troba en zona de descens. I gràcies, de nou, a un Ter Stegen salvador. Per a gustos, colors.

Un Elx ben ordenat

Amb la novetat d’Umtiti a l’eix de la defensa en substitució de Lenglet, el Barça ha notat, en els primers minuts, la baixa de Messi per sanció. L’Elx, molt ben situat en defensa, ha estat capaç de plantejar problemes a l’atac blaugrana. Dembélé ha estat un dels més actius intentant superar la teranyina teixida pel conjunt local. Però el 0 a 1 ha arribat en una centrada de Braithwaite que Diego González ha desviat i Frenkie de Jong ha empès just en la línia de gol. Aquest és el quart gol de l’holandès en 38 dies. Era el minut 39 i la primera meitat no ha donat per a més.

Elx-Barça Primera Divisió

El millor Barça, al final

No s’ha vist una millora en el joc atacant blaugrana, que semblava força apàtic. L’Elx ha mantingut l’ordre defensiu i ha tingut una ocasió molt clara per aconseguir l’empat. Després d’una passada arriscada d‘Umtiti que Mingueza no ha controlat bé, Rigoni s’ha quedat sol davant Ter Stegen, i l’alemany ha evitat l’1 a 1. Edgar Badia també ha tingut alguna ocasió per lluir-se i demostrar la qualitat que té. El Barça no tancava el partit i l’Elx no era capaç d’empatar. Trincao, que ha entrat per Dembélé, ha tingut dues ocasions com per ampliar el marcador, però Badia ha demostrat per què és un dels porters de moda de la Lliga. Al final del partit, una genialitat de Frenkie de Jong ha permès que Riqui Puig aconseguís, de cap, el 0 a 2 definitiu.