El camí de l’Espanyol per pujar a Segona B començarà amb el plat més difícil. Els campions de cada grup de Tercera Divisió s’enfronten entre ells en una eliminatòria única i, si la superen, pugen automàticament de categoria. Si perden, encara tenen una segona oportunitat en les fases següents dels segons, tercers i quarts classificats.

La llista de rivals

De moment, juntament amb l’Espanyol B només hi ha nou equips que ja han quedat campions dels seus grups i, per tant, podrien ser un dels rivals de l’equip blanc-i-blau. Són el Compostel·la (86 punts), l’Oviedo B (82 punts), el Durango (76 punts), l’Unionistas de Salamanca (79 punts), l’Atlètic Malagueny (95 punts), el Ieclà (75 punts), el Mutilvera (87 punts) i el CD Calahorra (103 punts i únic equip invicte del campionat). Malgrat la bona temporada de l’Espanyol B i la sensació d’equip invencible  hi ha sis equips a la resta de l’estat que tenen millors números que el filial blanc-i-blau. 

Després de l’última jornada de diumenge la llista quedarà tancada als 17 possibles rivals campions dels seus grups. El sorteig es farà aquest dilluns, 14 de maig, a les 16.30 h, i el podreu seguir en directe al web de betevé.