Aeroports col·lapsats, vagues de controladors, estrès o el “jet-lag” són desavantatges de volar en avió que han hagut de patir 16 internacionals del Barça. El comptaquilòmetres no s’ha aturat aquests dies. Els qui més n’han fet han estat els sud-americans. Messi, Mascherano i Suárez van viatjar plegats fins a Mendoza. Allà, els seus camins es van separar. Messi va marcar, va deixar mig món bocabadat i va tornar lesionat amb 22.010 quilòmetres a sobre. Suárez va volar a Montevideo i va tornar cap a casa amb 22.568 quilòmetres a les cames.

Però qui més quilòmetres ha fet ha estat Mascherano. De Mendoza a la ciutat veneçolana de Mèrida i, d’allà, a Barcelona. En total han estat 23.627 quilòmetres. Per la seva banda, Neymar també arribarà cansat, i això que, com ja era al Brasil, s’ha estalviat una bona distància. Però jugar a l’Equador, al Brasil i tornar a Barcelona ja li ha suposat 20.124 quilòmetres.

Els europeus ho han tingut més fàcil, però no s’han deslliurat de fer trajectes. Umtiti i Digne han superat els 10.000 km. Els porters, Cillessen i Ter Stegen n’han fet més de 4.000, els mateixos que Dennis Suárez. I amb l’absoluta, 5 jugadors han representat Espanya. Els viatges a Brussel·les i Lleó els han fet volar 3.000 quilòmetres a cadascun. Altres com Rakitic i André Gomes també han contribuït a sumar viatges. El total de tot plegat espantaria el mateix Willy Fog: 130.620 quilòmetres a les cames dels jugadors blaugrana. Més de tres voltes al món per l’Equador.