El Barça és l’equip que més títols de Supercopa d’Espanya ha aixecat (12), però curiosament perd la majoria de duels amb el Madrid en aquesta competició. El conjunt blanc ha guanyat nou vegades el trofeu i cinc van ser contra l’etern rival. L’únic precedent que va acabar amb triomf blaugrana va ser el del 2011.

Torna el clàssic de l’estiu. Barça, Madrid i un títol. La Supercopa d’Espanya. Sis precedents entre els dos grans i majoria blanca. L’últim duel entre els dos va ser el 2012. El Barça va guanyar 3 a 2 al Camp Nou amb un gol de Di Maria a les acaballes que acabaria essent clau. Al Bernabéu 2 a 1 per al Madrid de Mourinho. El portuguès es treia així l’espineta del 2011. El Barça va tombar els blancs amb un 3 a 2 al Camp Nou. Un duel amb imatges icòniques. El toc subtil d’Iniesta, la cullereta de Messi amb Cristiano agenollat i la crispació final amb Mourinho posant el dit a l’ull a Tito Vilanova.

La resta de precedents somriuen al Madrid. La victòria del Barça per 2 a 1 l’agost del 97 no va servir de res perquè a la tornada Raúl es va convertir en un malson. Els blancs es van imposar per 4 a 1. Els 90 van ser territori Stóitxkov. L’any 93 el búlgar va fer un golàs estèril al Bernabéu. El Madrid també va endur-se aquella edició. Un guió semblant a la del 90. El títol ja es va mig decidir al Camp Nou amb un 0 a 1 que es va viure amb molta tensió. La trepitjada d’Stóitxkov a l’àrbitre va caldejar els ànims i els àrbitres van haver de sortir escortats per la policia. I el primer clàssic de Supercopa va ser el 88 amb un nou triomf madridista, amb gran actuació de Buyo sota pals. Madrid i Barça repetiran duel per decidir-ne el nou campió.