“Bien, bien fuera.” Així d’intensos són els entrenaments dels Barcelona Pagesos, l’equip de futbol americà del Carmel. Acaba de començar la temporada i busquen jugadors. JOSEP SOTO, president de Barcelona Pagesos “Hi ha posicions per tots els físics, això és indiferent, i en principi els valors que té l’esport d’equip, que sigui un esport de contacte però a la vegada molt noble.” Sobretot s’hi apunten esportistes provinents del futbol, l’handbol o el rugbi. Hi ha equips mixtes, d’una variant del futbol americà anomenada “flag”, amb menys contacte, i des d’edats a partir dels vuit anys. Ara tenen uns 90 jugadors i volen créixer, però s'estan trobant amb un impediment. “Es complicat perquè jo crec que hi ha una manca d’instal·lacions a la ciutat.” Es van instal·lar al camp de futbol del Carmel fa més de dos anys i és on entrenen i juguen els partits oficials. Faran promoció a les escoles del barri i a les xarxes socials perquè volen tenir més incidència en el territori. PERE CALVO, entrenador del primer equip de Barcelona Pagesos “A mi és el que m’agradaria tenir un vincle amb el barri on estem jugant.” La temporada comença a mitjan octubre i abans confien a captar una trentena de jugadors.

El futbol americà és encara un esport minoritari a Catalunya i, de fet, a Barcelona no hi ha instal·lacions especifiques per practicar-lo. La majoria d’equips aprofiten els camps que els cedeixen alguns clubs de futbol. En el cas dels Barcelona Pagesos, buscaven ubicar-se a Horta-Guinardó i finalment van fixar casa seva al Camp Municipal del Carmel ara fa més de dos anys.

Actualment tenen 90 jugadors però volen créixer. Els responsables de l’entitat expliquen que, al contrari del que molta gent pugui pensar, el futbol americà és apte per a persones amb físics diversos. També recorden que hi ha equips femenins i mixtos i que practiquen una modalitat, el flag, on hi ha menys contacte. En les categories de formació hi participen des de nens de vuit anys fins a nois de 18. L’objectiu que tenen és captar una trentena de jugadors nous per als diferents equips del club.