eliud-kipchoge-record-mon-berlin-2018

Eliud Kipchoge es pot considerar, ara per ara, el millor maratonià del món. El kenià, de 33 anys, ha aconseguit aquest diumenge el rècord del món de marató a Berlín amb un temps de 2 h 1 min i 39 s. Kipchoge ha aconseguit rebaixar en un minut i 18 segons el rècord anterior del seu compatriota Denis Kimeto (2 h 2 min 57 s) de l’any 2014, també a Berlín. El maratonià és l’actual campió olímpic de marató, aconseguit a Rio de Janeiro el 2016.

eliud kipchoge record mon berlin 2018

Eliud Kipchoge, nou rècord del món de marató aconseguit a Berlín

La relació amb Barcelona

Eliud Kipchoge té una relació especial amb Barcelona. L’any 2013 va aconseguir fer-se amb el triomf a la mitja marató de la ciutat i va aconseguir-ne el rècord, amb un temps d’1 h i 4 s. Aquest registre va mantenir-se vigent fins a aquest mateix 2018 quan el també kenià Mule Wasihun va aconseguir baixar de l’hora amb un temps de 59 minuts i 44 segons. Kipchoge va tornar-hi a participar l’any 2014 i també va aconseguir la victòria, en aquest cas amb un temps d’una hora i 52 segons.

Però la relació d’Eliud Kipchoge amb Barcelona va més enllà. El seu fisioterapeuta és un vell conegut de l’afició barcelonina, Marc Roig, un atleta natural de Sant Pol de Mar que va decidir marxar a viure a Kènia, on resideix. A més, Kipchoge s’ha declarat públicament seguidor del FC Barcelona.