En plana esportiva, el bon temps i les platges de Barcelona són la combinació perfecta perquè molts esports triïn la ciutat per organitzar-hi competicions. És el cas del Campionat del Món de tenis platja, que durant quatre dies s’ha fet a Barcelona. En les finals d’aquesta tarda han dominat les parelles italianes, que tant en categoria femenina com masculina s’han proclamat campiones mundials.

El tenis platja té un espai de privilegi a les platges de Barcelona. La del Bogatell ha acollit aquest any el Campionat Mundial d’aquest esport, que s’organitza per quart any consecutiu a la Ciutat Comtal.

En categoria femenina, les canàries Carla Marrero i Marta García han presentat batalla davant la parella italiana formada per Patricia Pirazzini i Lucía Caldironi, que finalment s’ha endut la victòria per un ajustat 9 a 7.

MARTA GARCÍA, tenista

La final masculina ha estat marcada per l’agressivitat de la parella italiana integrada per Marco Mazzotti i Filippo Tura, que ha resolt el partit amb la seva arma més potent, el servei, amb un resultat final de 9 a 4. Tot i amb això, els catalans Àlex Albors i Cristóbal Ramírez han valorat positivament el seu pas pel torneig.

ÀLEX ALBORS, tenista

La jornada de tenis platja ha tancat amb la final del Campionat de les Nacions, que ha reunit de nou les seleccions catalana i italiana, amb triomf d’aquesta última en els partits tant de dobles femenins com en els masculins.

En aquesta edició, la delegació italiana ha demostrat que és una de les grans potències mundials del tenis platja, ja que s’ha colat en totes les finals possibles: la masculina, la femenina i també en la competició paral·lela del Campionat de les Nacions.

GERARD RODRÍGUEZ, capità selecció catalana tenis platja

JOAN EGEA, president Associació Catalana Beach Tennis