El Club Natació Sant Andreu disputarà del 12 al 13 d’abril la final a quatre de la Len Trophy, la segona competició més important del waterpolo femení. Serà el primer cop que el club disputi una final europea, un fet que provoca il·lusió a la Pere Serrat.

Il·lusió, però també competició

El fet de ser la primera vegada que el club arriba tan lluny ha despertat les ganes en les jugadores de Javi Aznar. Malgrat tot, l’entrenador i tot el seu equip són conscients que no s’han de quedar només amb aquesta fita. Aznar afirma que “anirem a totes ja que és una gran oportunitat per a fer història”. Jugadores com Danijela Jackovich reconeixen que arribar a la final a quatre ha estat molt important, “però ara anem a guanyar. No podrà ser a l’Eurolliga, però sí que podrà ser a la Len Trophy“. De la mateixa opinió és Paula Crespí. La jugadora, que compleix la quarta temporada al Sant Andreu, afirma que “anirem a donar el 200 per cent i jugarem com un equip”.

Partit del CN Sant Andreu

Orizzonte Catania, el rival

El debut a la final a quatre serà contra l’Orizzonte Catania. L’equip italià està format per un bon grapat de jugadores internacionals amb Itàlia. Un rival fort, però que no espanta a les jugadores del Sant Andreu. El tècnic, Javi Aznar, reconeix que “és un equip amb moltes virtuts: fort, potent, intens, amb molta garra, però nosaltres lluitarem tant o més que elles per estar a la final”.

Piscina del Neftyanik Central Exhibition Complex
@kirishi.kinef

De l’Eurolliga a la Len Trophy

Aquesta temporada, el Club Natació Sant Andreu ha aconseguit fer un pas més en relació amb altres temporades. L’equip de Javi Aznar va debutar a l’Eurolliga disputant una fase prèvia a la piscina Pere Serrat. Les andreuenques van fer una fase gairebé perfecte amb victòries davant el BVSC Zugló (8-7), el ZVL-1886 (12-3), el Mladost (16-3) i una única derrota contra el Kirixi (6-15). Les russes seran, precisament, les amfitriones de la Len Trophy.

Als quarts de final de l’Eurolliga, el Sant Andreu es va enfrontar amb l’Olympiacos. Les gregues, principals favorites juntament amb el Sabadell per guanyar l’Eurolliga, es van imposar en els dos partits de l’eliminatòria. Victòria a la Pere Serrat per 7 a 16 i a la piscina del Pireo per 10 a 6.

L’eliminació del Sant Andreu va tenir un gust agredolç. L’equip de Javi Aznar no podia disputar la final a 4 de la Champions, però sí, la de la Len Trophy. I, per tant, el club andreuenc es convertia en un dels vuit millors equips d’Europa de waterpolo femení aquesta temporada.