JORDI HOMS, President del CN Poble Nou Enginyers "Aprofitant la festa major del Poble Nou, aprofitant que nosaltres l'equip de waterpolo ha pujat a Primera Divisió i que es la festa major del barri, hem decidit fer aquesta festa del rugbi i una festa de catalanitat amb aquests dies i fer una mica de prèvia del partit que hi ha la setmana vinent a l'estadi." MIGUEL ÁNGEL RUIZ, entrenador de l'equip de waterpolo del CN Poble Nou "Estamos invitando a la gente a que participe de nuestro tercer tiempo y nuestro quinto cuarto. Para qué? Especialmente también para celebrar que hemos conseguido el ascenso a primera nacional que, bueno, Poble Nou había llegado ha jugar en división de honor, pero ya hace mucho tiempo que no lo conseguíamos."

Les festes del Poblenou no passen de llarg del món de l’esport, i els veïns del barri han pogut gaudir d’un partit de rugbi entre el Rugbi Barcelona i l’Almogàvers.  El Rugbi Barcelona estava format per un combinat de cinc clubs històrics de la ciutat, entre els quals hi ha els Enginyers del Poble Nou, que s’han vist superats pels Almogàvers, un equip amateur creat l’any 1999 que es dedica a promoure l’esport jugant amistosos.

I després del partit, tocava el Tercer Temps. No hi ha faltat la carn a la brasa, ni tampoc la cervesa en aquest tradicional acte que se celebra després dels partits de rugbi. A més, hi havia l’anomenat cinquè quart, una iniciativa semblant organitzada la secció de waterpolo del Club Natació Poble Nou. Un miler d’aficionats i jugadors s’han trobat en aquesta festa de l’esport i de la gastronomia.