Ja es coneixen tres dels quatre semifinalistes del Torneig d’Històrics del futbol català. Fins ara sabíem el cas del Badalona i el Llagostera. En la tercera jornada, la AE Prat ha estat millor que no pas el Martinenc i el Santboià, i s’ha classificat per al penúltim graó del campionat.

AE PRAT – 1    FC SANTBOIA  -1    (penals 3-4)

El primer partit de la tarda ha estat, de llarg, el millor del tot el torneig. El Prat ha demostrat que és un equip consolidat a la grup 3 de la Segona Divisió B i el Santboià, que enguany ha fitxat Alberto Fernández d’entrenador, ha presentat la candidatura a ser un dels favorits de la categoria. El públic que ha anat al Guinardó hi ha vist dos grans gols, l’1 a 0 ha estat obra, una obra mestra, de Fran Bea, que ha engaltat un xut llunyà que ha batut el porter vermell Hugo. Tot i el poder ofensiu i la bona disposició tàctica de l’equip d’Agustín Vacas, el Santboià no s’ha rendit i el lateral esquerre Márquez ha fet un altre gol de bandera. A la graderia s’ha sentit que deien que aquell gol l’hauria pogut signar Jordi Alba mateix.  S’ha fet una tanda de penals per decidir el guanyador i el Santboià ha estat més encertat (3-4).

Entre el primer partit i el segon, el coordinador d’esports de Barcelona Televisió ha rebut una placa de part del comitè organitzador del torneig d’Històrics. El guardó serveix per reconèixer la feina de proximitat i el suport al futbol català que es fa des de totes les televisions locals del país. BTV ha tingut l’honor de recollir el premi en nom de totes i agraeix públicament el gest dels organitzadors d’aquest prestigiós torneig.

 

AE PRAT – 2    FC MARTINENC -0

El segon partit del dia l’ha guanyat el Prat, gràcies a dos gols aconseguits als darrers minuts. Al 44 Ignacio ha fet l’1 a 0 i, al temps afegit, Manu ha marcat el 2 a 0 final. El resultat enganya perquè, si bé el Prat ha demostrat que té el segell d’un equip de Segona B, el Martinenc li ha plantat cara i ha tingut oportunitats per fer algun gol. El públic dels diables vermells ha quedat satisfet tot i la derrota, perquè ha vist que la plantilla té la vàlua suficient per poder lluitar per pujar a Tercera divisió.

 

FC SANTBOIÀ – 0   FC MARTINENC – 0

El matx que tancava la tercera jornada de la XXVIII edició de l’Històrics ha estat força fluix i incòmode de jugar arran de la pluja persistent que ha caigut sobre la gespa del camp del Guinardó. El Santboià havia de guanyar de dos gols o més per classificar-se per a la semifinal, però no ha superat un Martinenc, que encara que no ha guanyat cap dels dos partits, ha ofert molt bona cara.