Lima Horta i Joventut les Corts s’enfrontaven amb necessitats ben diferents. Les de les Corts, ja salvades i sense opcions de play-off, encaren amb calma el final de temporada, amb l’objectiu de ser l’equip català més ben classificat de la categoria. De la seva banda, el Lima necessitava la victòria per certificar una salvació que té a tocar, i aquests nervis es van notar des de l’inici. Comandades per una gran Paula Tutusaus, les visitants van jugar alliberades fins a plantar-se amb un més 11 al final del tercer quart.

Les hortenques, però, van treure tot el coratge per intentar la remuntada. Amb Pujolreu, el Lima va retallar distàncies fins a capgirar el marcador, però en el tram decisiu les locals no van estar encertades. Segons el seu tècnic, tot plegat és una qüestió anímica.

Resten dues jornades de lliga, i el Lima necessita una victòria per certificar la permanència. La capitana hortenca confia en les seves. La salvació hortenca permetria continuar gaudint, la temporada vinent, d’aquest clàssic i espectacular derbi entre Lima i Joventut.