De Gent s'ha imposat a l'esprint als 3 companys d'escapada.

16:13 De Gendt s’imposa en l’esprint entre els 4 escapats. Scarponi li ha pres el podi a Nairo Quintana. Daniel Martin ha arribat amb el grup principal i és el guanyador de la Volta a Catalunya.

16:12 Últim quilòmetre.

16:07 Purito Rodríguez ataca. Respon Daniel Martin que segueix al català. Al capdavant de la cursa Daniel López s’escapa en solitari per buscar la victòria d’etapa.

16:04 Última volta. Scarponi té 26 segons d’avantatge sobre el pilot. Faria podi.

16:00 Menys de 10 quilòmetres pel final d’etapa. Scarponi segueix esgarrapant segons als rivals en la general. Necessita arribar amb 45 segons d’avantatge sobre Martin per endur-se la Volta.

15:57 López, Wellens, De Gendt i Scarponi lideren el sisè pas per l’alt de Montjuïc. Scarponi és cinquè a la general a menys d’un minut de Martin. Primer moviment interessant per a la general.

15:40 A falta de 22 quilòmetres segueix l’escapada dels 10 ciclistes que ara només tenen 15 segons d’avantatge sobre el pilot. El petit grup capdavanter està format per: A. Kashechkin, L. Warbasse, T. Dall’Antonia, J.J. Oroz, J. Van de Walle, T. Damuseau, K. Kroon, M. Keizer, M. Golas i K. Domagalski.

15:37 La diferència dels escapats amb el pilot es redueix als 40 segons en el tercer pas pel circuit de Montjuïc.

14:00 Cinc quilòmetres després de sortir del Vendrell, un grup de vuit ciclistes s’ha escapat del gran grup i ha començat a guanyar distància. Poc després s’hi han afegit M. Golas i K. Domagalsk. Després de passar Vilanova i la Geltrú, on hi havia molt de públic als carrers, a l’entrada a Sitges el grup d’escapats duia 2′ 20″ d’avantatge respecte al pilot. La distància segueix creixent.

En tot cas, del grup d’escapats no formen part cap dels dos homes que poden guanyar la Volta Ciclista. L’etapa d’ahir va acabar amb esprint i Simon Gerrans es va emportar la victòria en l’arribada a Valls. A més, el líder, l’irlandès Daniel Martin, va aconseguir tres segons més sobre el Purito Rodríguez en una bonificació. Això li permet encarar l’arribada a Montjuïc amb 17 segons d’avantatge sobre el català.