El Barça ha decidit descartar la construcció d’un nou estadi a la zona de la Diagonal i apostar pel projecte ENEA (Estadi nou, estructura actual). Els responsables del club han desestimat l’opció d’un nou estadi fonamentalment per l’elevat preu (1.200 milions d’euros), que podia posar en un compromís la viabilitat de l’entitat blaugrana.

En una roda de premsa, s’ha anunciat que el club s’ha decantat cap a la reforma del Camp Nou com a opció més viable: “56 anys després de la seva construcció, el Camp Nou servirà de base de futur per al club”. La inversió prevista és de 600 milions d’euros, dels quals 450 seran exclusivament per reformar l’estadi i 90 per construir un nou Palau Blaugrana, amb capacitat per a 10.000 espectadors i ubicat a l’espai on avui s’aixeca el Miniestadi.

Sandro Rosell ha explicat que es tracta d’un projecte assumible que permetrà multiplicar el valor del patrimoni del club i que es podrà compatibilitzar amb el desenvolupament esportiu del primer equip, que continuarà jugant mentre durin les obres. L’operació es pot afrontar, segons Rosell, gràcies a la reducció del deute que s’ha aconseguit en els darrers anys.

A consulta el 2014, enllestit el 2021

Rosell ha dit que properament s’informarà del nou projecte els socis, que podran decidir si l’aproven en una consulta oberta que es farà el cap de setmana del 5 i 6 d’abril de 2014, coincidint amb el Barça-Betis a l’estadi. El projecte preveu ampliar la capacitat del camp: dels 98.000 seients es passarà als 105.000 i estarà totalment cobert. Les obres es faran per fases i la previsió és que s’allarguin durant quatre estius i tres temporades i mitja (2017-2021).

El projecte preveu transformar la primera graderia en un espai més vertical per guanyar visibilitat. La segona graderia es mantindrà igual però se’n millorarà el confort i a la tercera graderia es completarà l’anella a tot l’estadi, el que li farà perdre la forma característica. Una coberta rematarà l’interior de l’estadi, que aixoplugarà totes les localitats del camp. Les obres de les graderies es faran durant els estius i els interiors s’aniran completant durant les temporades.

Jordi Moix ha explicat les opcions descartades, com edificar un nou estadi als terrenys del Miniestadi, enderrocar l’estadi per fases (una opció descartada per complexitat tècnica) o una solució com la que va adoptar l’Athletic Club de Bilbao per construir el nou San Mamés; aquesta darrera s’ha descartat per la pèrdua de volumetria, que faria que temporalment l’estadi tingués un aforament per sota de 60.000 espectadors.

Les obres preveuen la construcció d’un nou Palau Blaugrana amb capacitat per a 10.000 espectadors als terrenys on ara hi ha el Miniestadi, una obra que costaria 90 milions d’euros. El club faria un camp per al filial més reduït als terrenys de Sant Joan Despí. Entre l’estadi i el Palau s’hi faran diversos equipaments, com les oficines, la Megastore o el Barça Experience. La Masia es convertirà en la seu institucional del club i s’apostarà per millorar l’aparcament i integrar els espais del club a l’entorn del barri.