La cinquena edició del Cros 3 Turons que es disputa el 19 de novembre torna a ser una cursa dura, no apta per a corredors que no estiguin preparats. En només 12 quilòmetres, els 555 participants (dorsals exhaurits des de fa dies) hauran de superar un desnivell de 505 metres positius (1.010 d’acumulats). El FC Martinenc organitza aquesta cursa que s’ha convertit en una de les més dures, però també divertides per als corredors que poden gaudir d’unes vistes espectaculars de la ciutat.

Ningú no dubta que els corredors afronten les curses com a reptes personals. I quan més dur és aquest repte, més ho agraeixen. El fet que una cursa sigui considera dura és un fet positiu perquè els participants, quan l’acaben, tenen sensació d’haver aconseguit superar un escull complicat. El Cros 3 Turons – la Diablada és, probablement, una de les més complicades de les que es fan a Barcelona. Tot i que només són 12 quilòmetres, el desnivell positiu (és a dir, el que es puja) és de 505 metres, el que suposa un 8,4 % de pendent mitjà. També cal baixar aquests poc més de 500 metres per a aquells que els agradi el també repte complicat  que suposa baixar en aquest recorregut.

El Cros 3 Turons té un nom força aclaridor respecte al que han de superar els participants. El primer escull és el turó del Carmel, al quilòmetre 3,14, seguit del de la Creueta del Coll (al 5,83), tot just després de l’avituallament, i finalment el turó de la Rovira (quilòmetres 8,17). Les tres pujades són força dures i tècniques, però permeten als participants gaudir d’unes vistes espectaculars quan s’hi arriba a dalt.

Un fet que demostra la tirada que té aquesta cursa és que ja no queden dorsals (limitat a 555) des de fa dies. Ara bé, encara hi ha opcions de participar en la caminada popular (dues modalitats, tres i sis quilòmetres) i cal apuntar-se al CEM Guinardó. Si vols conèixer el recorregut, dona-li un cop d’ull al vídeo.