Quan un pensa en Barcelona i en un cros ningú no s’imagina la duresa i el desnivell acumulat que pot arribar a tenir en només 12 quilòmetres. El Cros 3 Turon s- la Diablada, fa honor a l’apèndix perquè si no s’hi va preparat pot ser un infern. La prèvia ja denota un quelcom especial d’una cursa molt casolana, feta amb molta estimació. De fet, hi ha més de 250 voluntaris per a un total de 550 inscrits. La cursa, després de pujar els turons del Carmel, de la Creueta del Coll, i de la Rovira, l’ha guanyada amb certa autoritat Aleix Cunillera, amb un temps de 51 minuts i 25 segons, seguit de Sergio Sánchez, amb 52.15 i de Sergi Martínez, amb 52.29.

En categoria femenina, Marina Burgaya ha guanyat amb un temps d’1 hora, dos minuts i 38 segons, gairebé dos minuts abans que la segona classificada, Txell Jarque, i poc més de tres de la tercera, Angélica Esparza.

Finalment han estat 440 els arribats, corredors que han gaudit i patit d’una prova feta només per a aquells amants de les curses de muntanya.