El Campionat de Catalunya de BMX s’ha disputat al circuit adjacent del Velòdrom d’Horta. N’és l’edició número 38 i també l’assaig general per a alguns ciclistes abans de disputar el campionat mundial —del 23 al 27 de juliol— a Bèlgica. Hi han participat des de nens de cinc anys fins als màster 60 en la categoria més gran.

Participants de totes les edats

El campionat s’ha dividit en quatre mànegues de cada categoria, en què els quatre primers de cadascuna passaven directament a la final. Les categories han estat prebenjamí, benjamí, principiant, aleví, infantil, cadet, júnior, júnior fèmina, sub-23, elit, elit sub-23 fèmina, màster 30, màster 40, màster 50 i màster 60. Miquel Hernàndez i Gabriel Avellaneda han estat dos dels protagonistes del campionat en la categoria de cadet en una lluita aferrissada per aconseguir la victòria, que al final ha estat per al de Sant Andreu de la Barca. Els dos corredors seran al campionat mundial a Bèlgica el mes de juliol.  

Dificultats per anar a Bèlgica

El club XL-BMX de Barcelona disposa només de 70 corredors, sis dels quals s’han classificat per al campionat mundial. Reclamen que són moltes les dificultats econòmiques que han d’assumir els pares dels corredors per poder pagar el viatge i que la Federació Espanyola no hi ajuda gens, sinó al contrari. Gabriel Avellaneda, quart en el campionat mundial en la seva categoria, també ha reivindicat que “pot anar al campionat gràcies al fet que té una família meravellosa”, però que els preus no hi ajuden.