Gonzalo Pérez de Vargas animava els seus companys a la sortida dels vestidors. La concentració i la intensitat havien de ser màximes per enfrontar-se al Valladolid. En joc, hi havia l’accès a les semifinals de la Copa del Rei, però el Barça s’ha vist sorprés pels castellans. Els blaugrana sempre han anat a remolc i en cap moment s’han trobat còmodes sobre la pista. La gran diferència en aquesta primera part han estat els porters. César Pérez ha fet un 43% d’aturades, en canvi, ni Ristovski, un 7%, ni Pérez de Vargas, un 16, han estat encertats. A la mitja part 14 a 17 favorable al Valladolid. El descans ha capgirat la dinàmica. El Barça ofensivament ha trobat la manera de superar l’entremat defensiu dels castellans amb un Valero Rivera molt encertat i en defensa s’ha aplicat més. Això s’ha transformat amb un parcial de 8 a 3 en quinze minuts, que ha servit als blaugrana per col·locar-se per davant en el marcador. Amb avantatge els de Xavi Pascual han jugat gairebé a plaer i no han donat cap tipus d’opció a la reacció del Valladolid. A semifinals espera el Puente Genil.