El Barça visita aquest dimarts a partir de les 22 h el camp del Valladolid. Els blaugrana estan obligats a sumar els tres punts, si no volen veure com les opcions de guanyar la Lliga s’escapen una mica més.

Dos mesos i mig després

Els de Koeman han de ser més regulars i una de les assignatures pendents de l’equip és aconseguir la victòria lluny del Camp Nou. Els blaugrana no guanyen com a visitants des de fa més de dos mesos i mig. L’última victòria va ser un dijous 1 d’octubre, a la jornada 4, al camp del Celta. Des d’aleshores el Barça ha encadenat tres derrotes i un empat, o sigui, de 12 punts possibles només n’ha guanyat 1. Corregir aquesta dinàmica és vital si els de Koeman no volen veure com la Lliga s’escapa gairebé definitivament. El tècnic mateix és conscient de la situació i ja va avisar a la roda de premsa prèvia al partit que “no podem fallar”. Un altre element preocupant és mantenir la porteria a 0 com a visitant. Ens hem de remuntar al mateix partit contra els gallecs per trobar un enfrontament en el qual els blaugrana no rebessin cap gol en contra.

Situat en places de descens

El Valladolid, en teoria, ha de ser un rival assequible per al Barça. Els castellans són antepenúltims a la classificació i estan amb l’aigua al coll. La necessitat que tenen de sumar punts és el factor que pot jugar més en contra dels blaugrana. A més, els de Sergio González no són un equip molt fiable com a locals. Dels set partits que hi han jugat només n’han guanyat dos. Defensivament encaixa més d’un gol per partit, per tant, el Barça hauria d’intentar aprofitar aquesta feblesa defensiva per aconseguir els tres punts i, així, tornar a guanyar lluny del Camp Nou.