El Barça tenia molt clar que havia de guanyar per ser primer i ha saltat al Palau disposat a no patir contra el Tenerife, que tenia opcions de play-off. Els visitants han aguantat ben poc l’embranzida de Tomic, que avui estava inspirat. Un parcial de 22 a 0 en el tercer quart ha servit perquè el marcador s’enfilés al 93-58 final. El Madrid serà finalment segon gràcies a un triomf més ajustat del previst a Sevilla per 90 a 97.

I ara ja us podeu agafar fort perquè la lluita pel play-off s’ha decidit en l’últim segon. El Bilbao ha estat tot el migdia vuitè perquè superava el CAI Saragossa. Això deixava fora l’equip que perdés en el duel entre el Fuenlabrada i la UCAM Múrcia. Els murcians ho tenien a la butxaca amb un 61 a 73 i el pavelló del Fuenla era un funeral. Estaven fora de play-off. Però de sobte la gent ha començat a mirar el mòbil i al·lucinar. Què estava passant?

El Bilbao era equip de play-off a falta de dos segons. Però Sastre del Saragossa s’ha inventat això.El triple de la temporada que deixava els bascos fora dels vuit primers. La festa a Fuenlabrada era conjunta amb seguidors locals i de la UCAM.
Però això no ha estat tot. El Manresa s’ha passat gairebé tot el partit en descens. Els del Bages havien de guanyar a la pista del Laboral Kutxa i han estat a punt d’aconseguir-ho. Cares llargues amb el 80 a 81 fins que algú els ha avisat del miracle. L’Estudiantes, que estava guanyant el Retabet, el cuer, ha acabat perdent el seu partit i ha acabat baixant. Si haguéssim escrit un guió per l’última jornada, no ho hauríem pogut fer millor.