El Barça va sortir amb ganes de resoldre el partit i ben aviat el públic del Palau va poder vibrar amb un equip resolutiu. El primer quart va ser clau i va servir per marcar unes diferències que gairebé no van canviar fins al final del partit. A més a més, de seguida els jugadors barcelonistes van veure que estaven molt encertats de cara a cistella, sobretot en els triples. Els llançadors blaugrana van bombardejar literalment el conjunt de Pablo Laso, incapaç d'apropar-se en el marcador. Al final del matx, els de Xavi Pascual van anotar 16 triples de 28 intents, que vol dir un encert del 57%. Els tirs lliures, que en altres partits havia fallat, van servir per mantenir la distància. En l'últim quart es va desdibuixar l'estadística, que havia estat del 100% durant molts minuts. El Madrid va acabar maquillant un resultat que podia haver estat escandalós, ja que els blaugrana van arribar a guanyar de 23 punts. Al final, 94 a 79, 2 a 1 en la final i a només una victòria del títol de la Lliga ACB. ÀLEX ABRINES, jugador del FC Barcelona "Aquest partit té molta importància, està clar, permet tenir un "matx ball" el dijous, però també hem de saber veure que encara queda molt i pot passar qualsevol cosa, però nosaltres anirem a guanyar el dijous." XAVI PASCUAL, entrenador del FC Barcelona "Més que a un triomf de ser campions, que és una realitat, hem de mirar que tenim dues oportunitats per guanyar-ne un, i el proper és el més important, i és aquí a casa, amb la nostra gent. Hem de tenir una bona mentalitat per aquest quart partit, que serà molt complicat."

FC Barcelona – 94 R. Madrid  – 79

FC Barcelona: Huertas (12), Navarro (19), Papanikolaou (12), Nachbar (14), Tomic (6) –cinc inicial-; Dorsey (4), Sada (2), Abrines (0), Oleson (15), Lorbek (2), Lampe (8).

R. Madrid: Llull (15), Fernández (7), Darden (0), Mirotic (11), Bourousis (13) –cinc inicial-; Reyes (2), Díez (0), Rodríguez (9), Carroll (13), Slaughter (5), Mejri (4).

Parcials: 31-20, 21-20, 28-23, 14-16