El domini del Barça ha estat aclaparador des del primer minut. Messi s’ha dedicat a repartir regals i fruit d’una passada de l’argentí ha nascut el primer gol. Suárez ha deixat espai perquè Neymar obrís el marcador. L’Espanyol seguia estabornit i Messi ho ha aprofitat per fer el 0 a 2. El Barça ha continuat manant amb contundència i només a la segona part s’han equilibrat les forces. Una protesta desproporcionada d’Alba ha acabat amb una reacció massa impetuosa de Mateu Lahoz, que li ha ensenyat la vermella. L’Espanyol s’ha mostrat més agressiu i ha gaudit d’alguna ocasió per retallar diferències. Al final, però, el marcador no s’ha mogut. A les acaballes ha entrat Xavi per celebrar el seu partit 500 en Lliga amb la samarreta del Barça.

RCD Espanyol: K. Casilla, V. Álvarez (Montañés, min 73), Sergio García, Abraham (Salva Sevilla, min 59), J. A. Cañas, H. Moreno, Lucas V., Caicedo (Stuani, min 69), Álvaro, Arbilla i Duarte.

FC Barcelona: C. Bravo, Piqué, Sergio, A. Iniesta, Suárez (Rakitic, min 78), Messi, Neymar Jr, Rafinha (Mathieu, min 63), Mascherano, Jordi Alba i Dani Alves.

Àrbitre: Antonio Miguel Mateu Lahoz (C. Valencià). Per part de l’Espanyol, ensenya targeta groga a Sergio García (min 21), Álvaro (min 57), Arbilla (min 61), Lucas V. (min 71), J. A. Cañas (min 79), H. Moreno (min 90 i min 90). Per part del FC Barcelona, a Jordi Alba (min 53), Busquets (min 82) i targeta vermella a Jordi Alba (min 54).

Gols: 0-1, Neymar (min.16); 0-2, Messi (min.24).