El Barça s’ha proclamat campió de Lliga després de guanyar el clàssic davant el Reial Madrid per 5 a 0. Les blaugrana han fet una proesa, han sentenciat el títol de Lliga el mes de març, a sis jornades pel final de la competició. I el Barça femení ho ha aconseguit consolidant-se com un dels millors equips de la història del futbol femení.

Un Barça que ha superat tots els rècords

És la tercera Lliga consecutiva de les jugadores blaugrana i la setena de la història de l’equip femení. De fet, les blaugrana són l’equip que ha guanyat més Lligues des que es va instaurar la competició de Lliga femenina, la temporada 1988-1989. L’Athletic Club de Bilbao segueix el rànquking en nombre de títols, amb un total de cinc, i després l’Atlètic de Madrid i el Llevant, amb quatre.

Les barcelonines es quedaran per segona vegada el títol en propietat, per haver guanyat la Lliga tres temporades consecutives. Les jugadores entrenades per Jonatan Giráldez celebren el segon títol del curs, el primer va ser la Supercopa femenina el mes de gener, un partit en què en la final es van imposar clarament a l’Atlètic de Madrid per 7 a 0.

El Barça femení s’ha endut el títol sent molt superior des de l’inici de la competició. Les blaugrana han guanyat tots els partits de la Lliga, 24 victòries en 24 partits, és líder en solitari des del començament i tot i les baixes ha mantingut el nivell d’exigència.

Després d’haver aconseguit el segon objectiu de la Lliga, es presenta el repte de millorar els registres de la temporada passada, la temporada del triplet. El proper compromís és afrontar els quarts de final de la Copa de la Reina, a l’estadi de Zubieta davant la Reial Societat i poder accedir a les semifinals.

El mateix passa amb la Champions, el dimecres 30 de març el Barça disputarà un altre clàssic davant el Reial Madrid, aquesta vegada en el marc de la competició europea i al Camp Nou, tot un esdeveniment pel que ja estan totes les entrades exhaurides. També un altre objectiu és el d’aconseguir una temporada immaculada, una Lliga perfecta sense cap derrota i guanyar tots els partits que queden d’aquest curs 2021-2022, cosa que no van poder aconseguir la temporada passada.

El Clàssic al Johan Cruyff: possessió i domini pel Barça, però el gol s’ha fet esperar

El Barça ha sortit a totes davant el Madrid. El domini s’ha fet palpable des d’un bon inici, però tot i la possessió i les ocasions, el Madrid s’ha plantat bé en defensa i ha desactivat qualsevol opció de perill. Misa, la portera, també ha estat encertada sota pals.

Però a cinc minuts pel descans, la capitana Alexia Putellas ho ha dinamitat tot. En només dos minuts, en el 42 i el 44, Putellas ha marcat dos gols, fet que ha provocat l’esclat del públic a l’estadi corejant el seu nom, un doble avantatge que encarrilava el partit i el campionat de Lliga.

A la segona part, tot i els intents del Reial Madrid, el Barça ha seguit sent superior i ha ampliat l’avantatge en el 60, amb una gran canonada que ha connectat Patri Guijarro, imparable per a Misa. Era el 3 a 0. El quart ha caigut com una llosa sobre les madrilenyes en el 66, quan s’han introduït la pilota en pròpia porteria, ha estat Peter, després d’una centrada enverinada de Caroline Graham-Hansen.

En el 83 ha arribat el 5-0, després que Alexia deixés la pilota franca per a Jenni Hermoso, que no ha perdonat davant Misa. Festa doble: títol de Lliga i maneta al Reial Madrid.