L’edició 100 de la Volta Ciclista Catalunya que s’havia de celebrar aquest 2020, al final es disputarà l’última setmana de març de l’any 2021. La pandèmia del coronavirus ha fet alterar tot el calendari internacional de curses ciclistes i els organitzadors de la Volta després d’estudiar com ha quedat el calendari han decidit ajornar-la un any i així poder fer-la amb les màximes garanties el 2021.

L’edició 100 de la Volta haurà d’esperar

El director general de la Volta, Rubèn Peris, ha explicat que “La prioritat absoluta ara és la lluita contra la covid-19 i evitar-ne la propagació. El calendari ciclista que ha fet oficial la UCI (Unió Ciclista Internacional) ha quedat reduït a pràcticament tres mesos, i el que tenim clar és que volem celebrar una 100a edició amb les màximes garanties i amb les millors figures mundials”.

De fet, les tres grans rondes ciclistes s’han ajornat a causa del coronavirus. El Tour es farà al setembre i després es disputaran al Giro i la Vuelta. A més, també s’haurà de celebrar el Mundial de Ciclisme i algunes de les anomenades clàssiques, per tot això, des de la Volta creuen que organitzar la cursa de manera satisfactòria queda molt limitada.

No volen competir amb el Tour, Giro i Vuelta

L’objectiu de Rubèn Peris és que “no volem fer la Volta a qualsevol preu. No tindria sentit fer-la coincidint amb el Tour, el Giro o la Vuelta, competint pels millors corredors i les audiències televisives. Tampoc no ens plantegem fer-la en un format reduït de dies. Per això, creiem que l’opció més sensata i adient és fer-la en les nostres dates habituals l’any 2021”.

A més, el director general de la prova ha afegit que “hem de ser positius, i estem segurs que l’espera valdrà la pena. Tot i no fer-la aquest 2020, l’any vinent seguirà sent la Volta del centenari d’edicions, una efemèride molt especial, i una xifra que en les proves per etapes només han aconseguit el Tour de França i el Giro d’Itàlia”.

El comunicat que ha fet públic la Volta acaba agraint el suport dels patrocinadors, equips, corredors i del públic en general. I també recorda que la Volta que va viure la primera edició l’any 1911, s’havia celebrat de forma ininterrompuda des de l’any 1939. Ara haurà d’afrontar aquest parèntesi per tornar l’any 2021.