Victòria del Sants davant la Pobla

A la Tercera Divisió RFEF li queden dues jornades de competició i els equips aprofiten les darreres opcions d’aconseguir el seus objectius, siguin ascensos o bé mantenir la categoria. Aquest és el cas del Sants, que en els dos partits que li queden per disputar es juga seguir sent equip de Tercera.

El Sants hauria de sumar el sis punts que li queden en joc

El conjunt entrenat per Tito Lossio ocupa la primera posició de descens, és catorzè amb 31 punts. Jugarà la propera jornada al camp del Castelldefels, diumenge, 24, a les 12 del migdia, en un partit que pot ser clau per a tots dos conjunts. L’equip del Baix Llobregat és dotzè amb cinc punts més que els santsencs. Una victòria del Castelldefels garantiria gairebé la permanència a l’equip de Miki Carrillo i deixaria els de Tito Lossio a un pas del descens. A més a més el Sants també haurà d’estar pendent del que passi a Figueres. Els de l’Alt Empordà són tretzens amb 32 punts, un més que el Sants. Una derrota o un empat dels de Lossio davant del Castelldefels sumat a una victòria del Figueres a Vilatenim contra l’Hospitalet enviaria el Sants a la Primera Catalana. Una victòria santsenca davant del Castelldefels seguiria donant vida a l’equip verd-i-blanc per somiar amb la permanència.

Incògnita per a la última jornada

Depenent del que passi en la jornada 33 d’aquest proper cap de setmana el partit de la darrera jornada a l’Energia contra el Vilafranca pot tenir més o menys importància per al Sants. Si el conjunt de Tito Lossio tingués confirmat el descens l’enfrontament amb els del Penedès seria de pur tràmit. En canvi, si el Sants encara no fos equip de descens l’enfrontament contra el Vilafranca agafaria molta importància per als santsencs. Cal destacar que el Sants rebrà un conjunt que no es jugarà absolutament res. Els del Penedès tenen assegurada la permanència i seguiran un any més a la Tercera Divisió.

Els descensos compensats

Un altre tema són els descensos compensats que es poden produir dels equips que baixin de la Segona Divisió RFEF, un fet que pot perjudicar el Sants i els equips que lluiten amb el conjunt de Tito Lossio per la permanència. És molt possible que algun dels conjunts que acabi ocupant plaça de salvació de la Tercera Divisió RFEF acabi baixant a Primera Catalana pel descens dels equips catalans de la Segona Divisió RFEF.