Dragons Catalans vs Wigan Warriors Camp Nou
@DragonsOfficiel

Els Dragons Catalans, protagonistes al Camp Nou

Primer partit de Rugbi XIII (equips de 13 jugadors), que es disputa a l’estadi blaugrana entre els Dragons Catalans i els anglesos Wigan Warriors, corresponent a la jornada 15 de la Super League d’un total de 22. La Superlliga la componen 12 equips, 11 anglesos i els Dragons. Els Warriors són els vigents campions de la competició i la bèstia negra del conjunt de la Catalunya Nord, amb seu a Perpinyà, ja que en el darrer duel de la lliga, els anglesos van imposar-se amb un resultat contundent de 42 a 0. Els Dragons per la seva banda s’han endut per primera vegada aquest any la Challenge Cup, la competició de la Copa, per tant el duel del Camp Nou és dels més esperats ja que es troben el campió de Copa i el campió de Lliga de la temporada passada. Els Dragons, a més, juguen amb una nova indumentària, de color blaugrana, especialment dissenyada per a l’ocasió, en comptes dels colors de la senyera habituals de l’equip de Perpinyà.

Primera part amb un inici prometedor

El matx ha començat bé per als homes de Steve McNamara, amb una penalització a favor i el xut que ha transformat l’estrella dels Dragons, Tony Gigot, que ha obert la llauna amb els dos primers punts. Després de remuntar amb una melée els 20 m adversos que havien aconseguit els Warriors, els Dragons al minut 20 han aconseguit el primer assaig del partit, transformat pel jugador Michael McIlorum. Tony Gigot ha tornat a transformar entre pals, per tant el marcador ha pujat fins al 8-0 favorable als catalans.

Al minut 37, Marshall dels Wigan Warriors ha aconseguit un assaig per al seu equip, que tot i haver estat revisat per l’àrbitre s’ha donat per bo i Zak Hardaker ha fet la posterior anotació entre els pals. Els anglesos han aconseguit d’aquesta manera reduir distàncies amb els Dragons, deixant el 8 a 6 temporalment al marcador en el descans del partit.

Segona part amb tot obert i el guanyador per decidir

Al minut 44 els Warriors es podrien haver avançat amb un nou assaig i el mateix protagonista, Marshall, però després de la revisió, l’àrbitre no l’ha donat per falta en atac del mateix jugador. I de la possible remuntada anglesa, s’ha donat la situació contrària. Una gran jugada de contraatac dels Dragons ha desembocat en un gran assaig amb la carrera de David Mead, i la posterior anotació entre pals de Tony Gigot, que ha tornat a posar amb avantatge el conjunt del Perpinyà, amb 14 punts a 6. Un altra penalització ha procurat dos punts més als Dragons, amb el xut entre pals de Tony Gigot (16-6).

Les coses han seguit bé per als Dragons blaugrana que han anotat dos assajos gairebé consecutius, un tercer assaig per part del jugador Samisoni Langi, 20-6 i un quart de Sam Kasiano , que ha deixat grogui els jugadors del Wigan (24-6). Tony Gigot només ha pogut anotar un dels tirs entre pals i el marcador ha quedat amb 26 punts a 6 encara amb molts minuts al davant. El drop de Tony Gigot ha elevat un punt més a favor dels Dragons.

Els de Steve McNamara han seguit a molt alt nivell i decidits a endur-se la victòria. De nou David Mead ha aconseguit un nou assaig i el posterior xut de Tony Gigot han fet pujar el marcador fins als 33 punts envers els 6 del Wigan. El públic del Camp Nou no ha deixat d’esperonar els de la Catalunya Nord, que han sumat un total de 31.555 espectadors. El Wigan ha reduït distàncies amb un assaig d’Oliver Gildart i el xut de càstig que ha deixat el 33-10 a l’electrònic.

Un nou assaig dels anglesos no ha estat suficient per capgirar el marcador i els Dragons s’han emportat la victòria per 33 a 16.