diputació

La Diputació de Barcelona mitjançant la Gerència de Serveis d’Esports, de l’Àrea de’Educació, Esports i Joventut ofereix una sèrie de vídeos d’activitat física adreçades a la gent gran. L’objectiu és que puguin tenir un confinament arran de coronavirus actiu i saludable.

La Diputació de Barcelona, amb la gent gran

La iniciativa amb el nom “Cuida’t la salut a través del moviment” dona una sèrie de consells i recursos pràctics (animats musicalment), basats en una nova metodologia de treball. Aquesta es fomenta en la comprensió de l’ésser humà des d’una vessant integral, que posa l’accent en tots els espactes que tenen a veure amb el foment de l’alegria i el gaudi.

La sèrie consta de 10 vídeos d’una durada d’uns 15 minuts aproximadament. Aquests han estat elaborats per l’Ofèlia Gusi, llicenciada en Ciències de l’Educació Física i l’Esport, especialitzada en serveis d’activitat física per a la gent gran. Els temes oferts a les diferents sessions estan en absoluta sintonia amb els principis de l’Organització Mundial de la Salut sobre envelliment actiu.

Aquests són els 10 capítols:

  1. Seguim els tres moviments espontanis de la vida
  2. Activem l’alegria. Moviment expressiu
  3. Cuidem-nos a través del tacte
  4. No perdem el ritme. Coreografies
  5. Relaxem la tensió excessiva de les cervicals
  6. Respirem vida. Relaxem-nos
  7. Belluguem la ment 1
  8. Cultivem la força de la cintura i la pelvis
  9. No perdem el ritme 2. Coreografies
  10. Belluguem la ment 2.