El barceloní Dídac Costa ha completat per segona vegada la Vendée Globe, la volta al món en vela en solitari i sense escales. En aquesta edició 2020-21 ha tardat 97 dies, sis hores, 27 minuts i tres segons a finalitzar la prova. De fet, ha millorat el temps de la primera vegada que hi va participar, l’any 2016-2017.

Sensació de satisfacció

El navegant, que no és professional de la vela, ja que és bomber, ha passat pels estudis de betevé i ha estat entrevistat pel programa ‘btv esports’ per explicar-nos les seves sensacions un cop ha tornat a casa. Ha explicat que fa “una valoració molt bona” de la competició i que és “increïble” quan es creua la meta.

Celebra els 40 anys a alta mar

Ha repassat els més de tres mesos que es va passar sol a alta mar. Ens ha explicat l’ensurt que va tenir quan va xocar contra una balena. Ens ha dit amb quin tipus de menjar s’alimenta, què tenia d’especial per celebrar Nadal i el seu 40è aniversari i les hores seguides que pot dormir.

Ja pensa en la propera

El que ens ha quedat clar és que “no em considero un heroi” tot i la dificultat que representa no ser professional d’aquest esport i haver-se de preparar per a una de les competicions més difícils i dures del món. Tot i això, no s’atura i, encara que ara reconeix que ha de descansar, ja està pensant com fer la pròxima edició. I avisa que ho vol fer amb un vaixell millor.

L’entrevista sencera a betevé