El primer derbi e-sports de la història es disputarà aquest dijous, a les 20.15 h. Barça i Espanyol jugaran a la Rocket League, competició en la qual participen tots dos clubs. Aquesta lliga té més de 50 milions d’usuaris a tot el món. Queda clar que els derbis en el futbol han donat pas als derbis, el duel de jocs en línia que cada vegada tenen més adeptes.

Un derbi e-sports que pot ser decisiu

El partit entre el Barça i l’Espanyol pot ser decisiu, sobretot per al conjunt blanc-i-blau. El FC Barcelona ha guanyat tots els enfrontaments i és primer de la Rocket League i ja té el pas assegurat per al play-off final, que disputaran els quatre millors de forma presencial a Madrid. L’Espanyol, per la seva banda, és tercer i, depèn dels resultats, podria quedar-ne fora d’aquest play-off.

derbi e-sports rocket league
rocketleague.com

Rocket League, una lliga molt professional

El derbi pot ser una mica desigual perquè el Barça ha fet fitxatges forans, jugadors anglesos que s’han traslladat a viure a Barcelona. Tenen un bon sou; un preparador físic, Dani de Paco, el mateix que el primer equip de futbol de la Unió Esportiva Sant Andreu, i un psicòleg esportiu. L’Espanyol no té els jugadors aquí, però també té psicòleg esportiu amb el qual fan sessions per Skype. El Barça té un equip en una lliga mundial anomenada RLCS, de la qual és segon, amb més de 500.000 euros en premis.

Els e-esports, un fenomen mundial

Els e-esports és un fenomen mundial que no té aturador i que cada vegada té més adeptes. A banda del Rocket League, el Barça també té equip del Pro Evolution Soccer. A més a més, el conjunt blaugrana està estudiant entrar en nous videojocs properament. L’Espanyol té també equip de Fifa i està pensant a entrar en més videojocs.